Szerettél ma már?
Címlap / Psziché / Szerettél ma már?

Lukács Tünde

Szerettél ma már?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Nem én voltam a szemtanú, de az eset megdöbbentett. Az interneten jött velem szembe az írás, és további gondolatokat ébresztett bennem. Arról, hogy vajon mi zajlik korunk emberének a lelkében? Vajon mennyire vagyunk empatikusak embertársaink felé, és vajon tisztában vagyunk e azzal, hogy milyen vékony a határvonal élet és halál között?  

3-as metró, reggeli csúcsforgalom. Az egyik állomásra érve hirtelen sikoltás, kiáltás hallatszik. Úgy érzem, a legtöbb ember gyomrában ilyenkor megjelenik a szorongás, hogy mi történhetett, baja esett e valakinek? Nem úgy esetünkben. A történet szemtanúja szerint, a következő kommentek hangzottak el.

„Na tessék! Biztos valami baleset, most lekésem a buszt!”
„Már megint valami! Nem érek be a munkahelyemre!”

Félelmetes a közöny. Ahogy elmegyünk a segítségre szoruló emberek mellett. A minap mesélte egy 80 éves néni, hogy rosszul lett az utcán, elájult, és valaki még bele is rúgott, hogy milyen ember az, aki ilyen alkoholista? Egy másik a táskáját akarta elvenni.
A metró alá zuhanó ember lehet, hogy éppen az életétől vett búcsút, miközben az utasok azért háborogtak, hogy tehet valaki ilyet, hogy épp reggel korán esik a metró alá, amikor mindenki sietne? Az az ember pár perccel korábban még élt, szeretett, tervezett, volt családja, lehet, hogy voltak gyermekei, voltak barátai. Mindez a pillanat tört része alatt foszlott semmivé.


Belegondoltunk-e már abba, hogy milyen vékony a határ élet és halál között? Az élet rendkívül törékeny. Most itt vagyunk, és nem tudjuk, mit hoz a következő pillanat. Lehet, hogy még évtizedek vannak előttünk, de az is lehet, hogy 2 perc. Néha elgondolkodom azon, vajon szeretném e tudni, mikor kell eltávoznom ebből a világból? Jó lenne e tudni azt, mire van még időm? És ha tudnám, vajon mit csinálnék másképp?

 
 
Egy dolog azonban biztos. Minden nap fel kellene tenni magunknak a kérdést: „Szerettem ma már?” És ha igen, ezt el is mondtam, ki is mutattam? Sokszor azt gondoljuk, a másik úgyis tudja. Pedig ez nem igaz :) Nem tudja. Persze érezheti, hogy nem közömbös, de nem tudja, mi zajlik bennünk, ha nem mondjuk el. Éppen ezért minden nap mond el azt, hogy szereted. Mert lehet, hogy ma mondhatod el neki utoljára. És ha ma nem teszed meg, örökre ott marad benned a ki nem mondott szó fájdalma. Éppen ezért mond ki, írd meg, keresd meg, vagy hívd fel. Tedd meg ma, mert a holnap nem biztos.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14613 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x