Gyermekkorunk Karácsonya
Címlap / Psziché / Gyermekkorunk Karácsonya

Lukács Tünde

Gyermekkorunk Karácsonya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Holnap itt a várva várt este. Meggyúlnak a fények a fenyőfákon, az ajándékok már ott sorakoznak a fa alatt. Mézeskalács és fahéjillat lengi be a szobát, készül az ünnepi vacsora. Mégis vannak, akik inkább kihagynák életükből a Szentestét, és az egész karácsonyi készülődést. Ők azok, akik nem szeretik a Karácsonyt.  

Vajon miért nem szeretik sokan ezt a gyönyörű ünnepet? Nagyon sok embertől hallom ebben az időszakban, hogy ki nem állhatják a Karácsonyt. Nyűg nekik az egész, és nem a szeretet, hanem a rossz érzések uralják a lelküket. Akinek rossz élményei vannak a Karácsonyról, akik nem szeretetben töltötték ezt az ünnepet főleg gyermekkorukban, azok menekülnek az ünnep elől.
Ebben az időszakban aktiválódik az összes gyermekkori és felnőttkori negatív karácsonyi élmény.

Ha visszagondolok a saját gyermekkori Karácsonyaimra, nekem sincsenek jó érzéseim tőle.
6-10 éves koromig még kedves emlékeim vannak, de az utána lévő időszak már korántsem kedves érzéseket vált ki belőlem. A veszekedések, kiabálások, ajtócsapkodások, könnyek emléke jut eszembe. Valami miatt azonban bennem élő maradt az ünnepre való rácsodálkozás.


Karácsonykor felerősödik az egyedüllét, a magány érzése. Azok az emberek, akik egyedül töltik az ünnepet, ilyenkor fokozottan érzik az elhagyatottság érzését. Nem mindenki éli meg egyformán az egyedüllétet. Van, aki a családjában is magányosnak érzi magát, és van, aki egyedül sem érzi a magányt. Rengeteg programot, mintát hordozunk magunkban, ami mindenkinél más viselkedést, érzést vált ki.

Mit tegyünk, hogyan viselkedjünk azokkal az emberekkel, rokonokkal, barátokkal, akik nem szeretnek ünnepelni? Hagyjuk őket úgy megélni az ünnepet és úgy viselkedni, ahogyan nekik jó. Ne kényszerítsünk rájuk semmit, hiszen azzal éppen ellenkező hatást érünk el, mint amit szeretnénk. Ne sértődjünk meg, ha nem akar részt venni az ajándékosztásban, ha látszólag nem érdekli az ajándékunk, vagy nem akar velünk vacsorázni. Egyedül az elfogadás az, ami idővel enyhíthet a dolgon.

Az évek alatt rájöttem, hogy az, hogy hogyan élem meg a Karácsonyt egyedül tőlem függ. Az ünnep hangulata, a szeretet, az érzelem bennem van, nem kívülről jön. Olyan lesz a Karácsonyom, amilyennek én szeretném. Ha a szívemben szeretet van, akkor arról fog szólni. Ha még a fájdalmaimat őrzöm, akkor pedig arról fog szólni. Éppen ezért, bár sokszor még eszembe jutnak a régi, szomorú Karácsonyok, én úgy döntöttem, másképp csinálom.
Mert lehet másképp is, csak úgy kell döntened.

Nagyon boldog Karácsonyt kívánok minden kedves Olvasómnak :)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x