3 lényeges lépcső, hogy tudd, ki van a te testedben!
Címlap / Psziché / 3 lényeges lépcső, hogy tudd, ki van a te testedben!

Fehér - Pál Rita

3 lényeges lépcső, hogy tudd, ki van a te testedben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

A hétköznapi életünk nehézségeit, akadályait, problémáit, valamint vágyaink és álmaink megvalósulását a fizikai síkon akkor érhetjük el, ha megtanuljuk a figyelmünk fókuszát megtartani, és a MOST dimenziójában, a Pillanatok üzeneteinek megélésével létezni, vagyis megtanulunk jelenlét - tudatosak lenni. Hogyan tanulható meg a jelenlét - tudatosság?  

A jelenlét – tudatosság egy mindenki számára tanulható és elsajátítható folyamat. A kulcsa egy olyan módszertan, amelynek a segítségével a hétköznapi életünkben napról napra érezhetővé és érzékelhetővé válik a változás. A problémákat egyre kevésbé látjuk és érezzük akadályozó tényezőknek, a céljaink realizálódnak, és teremtéseink tudatossá, vagyis egy teljesen általunk irányított folyamattá válnak. Ehhez az első lépés a test-tudatosság megvalósítása.
A test-tudatosságot a fizikai testünk, a gondolataink és az érzelmeink dimenzióinak a gyakorlati úton történő, irányított összehangolásával érhetjük el.


1. A fizikai test mozdulatainak lelassítása

A rohanó hétköznapokban folyamatosan versenyben vagyunk saját magunkkal, a határidőkkel és a teendőinkkel. Szünet nélkül rohanunk, hogy utolérjük magunkat, és közben észre sem vesszük, hogy a pillanatok elmennek mellettünk. A részletekre nem figyelünk, önmagunkra a legkevésbé. Céljaink és vágyaink ezért nem tudnak a fizikai síkon realizálódni, hiszen észre sem vesszük a pillanatokban rejlő lehetőségeket.

Az első és legfontosabb feladatunk, hogy a fizikai testünk mozdulatait lassítsuk le. Minden bele fog férni az időnkbe, sőt, hatékonyabbak is leszünk, ha nem a stressz által vezérelve, hanem tudatos cselekvésekkel végezzük a feladatainkat.

Figyeljük meg magunkat az egyes cselekvések közepette, és nézzük meg, melyek azok a mozdulatok és tevékenységek, amelyeket robotikusan végzünk.

Ezáltal észrevehetjük és tudatosíthatjuk magunkban, hogy figyelmünk fókuszpontja hol billen ki a pillanatokból, vagyis a MOST – ból.

2. Figyeljük meg a gondolatainkat

Minden fizikai cselekedetet megelőz egy; a cselekedet végrehajtására irányuló gondolat. Figyeljük meg ezeket a gondolatokat a fizikai testünk mozgása közben. Az a célunk, hogy tudatosítsuk, hogy egy cselekedetre irányuló gondolat, és a cselekedet végrehajtása között mennyi idő telik el.

Mély önismereti kulcsokra tehetünk szert, ha megfigyeljük ezt a folyamatot, ugyanis megkaphatjuk a céljaink eléréséhez vezető út térképét. Kiderülhet számunkra, hogy mi a hatékonyabb megoldás a teremtéseink realizálásához. Az, ha több szempont szerint, időt hagyva magunknak, többször és alaposan kielemezzük a pro,- és kontra lehetőségeket, vagy, ha csak hagyjuk, hogy megtörténjenek velünk az események.

A test-tudatosság hatékony megélésnek a titka a hétköznapokban, hogy megértsük: a cél a gondolattól a cselekvésig tartó folyamat összehangolása úgy, hogy mindvégig képesek legyünk tudatosan jelen lenni az eseményekben.

 
 
3. Az érzelmek tudatos megélése és megfigyelése

A test mozdulatait a gondolatok irányítják, a gondolatok energetikai töltését pedig az érzelmek adják meg. Az érzelmek azok, amelyeket a legnehezebb tudatosan megfigyelni, ezért ezzel már csak akkor foglalkozzunk, ha előző két lépcsőfokot akadálymentesen tudtuk átlépni.
Jelenlét-tudatosságunk minősége az érzelmi motiváltságunkkal nagyon jól változtatható.
Amikor például egy vizsgán az első két kérdés számunkra egyszerű, a többi, nehezebb vagy mélyebb tudást igénylő vizsgakérdéseket sokkal energikusabban, motiváltabban oldjuk meg, ezáltal válaszaink is szélesebb látókörűséget fognak tükrözni.

A jelenlét – tudatosság a test-tudatosság három lépcsőfokának összehangolásával kezdődik, majd a tudatos látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás és érzékelés segítségével a világot egy egészen új, eddig ismeretlen oldaláról ismerhetjük meg, ahol nem az események láncolata irányít bennünket, hanem mi magunk állunk az események általunk megélt legkiterjedtebb minőségének a középpontjában.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7778 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x