A kétségbeesés és a csoda között csak egy lélegzetvétel...
Címlap / Psziché / A kétségbeesés és a csoda között csak egy lélegzetvétel van

A kétségbeesés és a csoda között csak egy lélegzetvétel van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Sokszor hallottuk már, hogyha felhúznak vagy választás elé kerülsz, akkor vegyél egy nagy levegőt és számolj el tízig! Hogy ez mennyire lehet működőképes, azt mesélje el egy hiteles ember, egy egyetemi professzor!  

A következő történetet az élet írta, ezért ennél jobb példával nem is lehetne alátámasztani, hogy mennyi félelem és blokk van egy átlagos ember elméjében.
 
A helyszín egy egyetemi előadóterem, ahol a filozófia professzora egy egyszerű kérdéssel kezdte meg az óráját:
- Ha valamilyen okból kifolyólag börtönbe kerülnél mit tennél?
 
Hosszas gondolkodás után csak egy diák jelentkezett, aki így felelt:
 
- Megölném magam. Egyszerűen nem szeretnék tovább élni. - a többi diák egyetértetett a meglátásával.
 
- Remek. De azt is megtudná magyarázni, hogy miért követne el öngyilkosságot?
 
- Természetesen. Nem tudnék a családom, a barátaim, a kutyám és a hobbym nélkül élni. Ezek nélkül pedig nincs értelme az életnek.
 
- Nagyon jó! - mondta a professzor. - Akkor most csináljunk egy gyakorlatot! Mindent pontosan úgy csináljanak, ahogyan mondom! Csukják be a szemeiket, vegyenek egy mély levegőt és addig tartsák bent, amíg azt nem mondom, hogy kifújhatják!
 

A diákok pontosan így is tettek, de mivel hosszú másodpercekig nem szólt semmit sem a professzor, így egyre többen kezdték kényelmetlenül érezni magukat a teremben. Mivel már nem bírták bent tartani a levegőt, automatikusan kifújták és kinyitották a szemüket, pedig a professzort ezt nem mondta.
 
Majd a professzora diákjára nézett és megkérdezte tőle:
 
- Amíg arra várt, hogy szóljak mikor fújhatja ki a levegőt, addig gondolt e a családjára, a barátaira, a kutyájára vagy a hobbyjára?
 
- Nem. Csak a lélegzetemet figyeltem. - válaszolt a diák, majd a professzor így folytatta:
 
- Most már ön is láthatja, hogy mennyire könnyű elhinni azt, hogy nem létezhetünk a családunk, a barátaink és a hobbynk nélkül. Az élet azonban sokkal több ennél. Nem az számít, hogy mi van körülöttünk. Az élet ugyanis egy belső folyamat, ezért ha a külső dolgok okoznak látszólag nehézséget, akkor nem arra kell gondolni, hogy az életnek már nincs többé értelme! Mert az életnek te magad vagy az értelme. Ezért ha bármikor nehézség elé leszel állítva, vegyél egy mély lélegzetet, tartsd bent amíg csak tudod és közben arra gondolj, hogy az élet érted van, amiért érdemes és megéri küzdeni! És akkor észreveszed azt is, hogy amiben vagy, az maga a csoda és elkezded értékelni mindazt, amid van.
Ha nekünk is ilyen tanáraink lettek volna, akkor már most sokkal több ember tudná, hogy a világ, amiben élünk, ajándék.

Mi tesszük olyanná, amilyen, hiszen mi magunk formáljuk. Varázslatos dolog, hogy egyetlen lélegzetvétellel mennyi mindent meg tudunk változtatni az életben. Éljünk ezzel a varázslattal többször!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2948 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x