A pénz minden rossz forrása?
Címlap / Psziché / A pénz minden rossz forrása?

Lukács Tünde

A pénz minden rossz forrása?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel segítőhöz fordulunk: a pénz hiánya. Vagy soha nincs elég, vagy van, de nem tudjuk megtartani, ezért gyorsan kifolyik a kezünk közül. Rengeteg embernek okoz folyamatos stresszt a pénztelenség. Mit tehetünk azért, hogy anyagi bőségben éljünk?  

Az első lépés, hogy meg kellene szüntetnünk a pénzhez fűződő gátló, negatív hitrendszereinket. Legtöbbjük nem is a miénk, hanem a szüleink, nagyszüleink hitrendszere. Például az, hogy aki szereti a pénzt, az nem lehet rendes ember. Mert azt csak a pénz érdekli, az kapzsi, az nem törődik másokkal.

Pedig, amíg nem szereted meg a pénzt, a pénz sem fog szeretni téged. Vagyis, messze el fog kerülni. A pénz semmi egyéb, mint egy energia. Amit neked mutat, az pedig nem más, mint az önbecsülésed. Minél inkább szereted és becsülöd önmagadat, annál több pénzed lesz. Aki állandó pénzhiányban szenved, az nem igazán szereti és tiszteli saját magát. Ebből kifolyólag, tudatalatt úgy érzi, meg sem érdemli a bőséget.

A családállítások során gyakran látjuk azt, hogy a segítséget kérő nem engedi meg magának az anyagi bőséget. Azért nem, mert senki nem élt a családban bőségben, gazdagságban, ezért úgy érzi, ezt ő sem teheti meg, hiszen akkor hűtlen lenne a családjához. Sokszor nem merünk jobban élni, mint ahogyan az őseink éltek, hiszen el sem tudjuk képzelni, hogy nekünk sikerülhet az, ami nekik nem.

Sok emberrel beszélgettem, akik szerint a pénz minden rossz forrása. Hiszen a pénz miatt robbannak ki háborúk, miatta ölnek meg embereket, miatta érnek véget több évtizede tartó barátságok. A „pénzkeresés” miatt nincs idő élni, nincs idő a családra, barátokra. Sokak hitrendszere, hogy akinek sok pénze van, az biztos, hogy nem becsületes úton szerezte. Ugye ismerős a szituáció, amikor a húszas éveiben járó hölgy kiszáll egy luxusautóból, miket gondolnak róla?



Az igazság azonban az, hogy magával a pénzzel semmi baj nincsen. Amivel baj van, az az emberek pénzhez fűződő viszonya. Amikor valakit megkérdezek, mit szeretne elérni, sokan azt mondják, gazdagok akarnak lenni, sok pénzt akarnak keresni. Önmagában a pénz nem lehet életcél, mert önmagában a pénz semmit nem ér. Ami érték az az, amit általa el tudsz érni. A pénz szabadságot ad. Azt csinálhatod, amit szeretsz. Segíthetsz általa másoknak. Olyan dolgokkal foglalkozhatsz, amelyek örömmel töltenek el.

Ha a pénz nem áramlik hozzád folyamatosan és bőségesen, akkor meg kellene vizsgálni, mit gondolsz önmagadról, és a bőségről. Sok segítő foglalkozású ember nem mer pénzt kérni a munkájáért, mert úgy érzi, a segítésért nem lehet pénzt elfogadni. De gondolj ebbe bele jobban. Ha te szegény vagy, ha a mindennapi megélhetésedért meg kell küzdened, ha folyamatosan stresszben élsz, mert nem tudod eltartani a családodat, akkor hogyan tudnál segíteni másoknak?

Másoknak segíteni akkor tudunk, ha mi kiegyensúlyozottak, békések vagyunk, ha harmóniában vagyunk önmagunkkal. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy amit ingyen adnak, azt nem értékelik. Egy sikertanácsadó írta le blogjában, hogy két csoportnak tartott tanfolyamot. Az egyik csoport nagyon magas árat fizetett a tanulmányokért, a másik csoportnak ingyenes volt a részvétel. Az első csoportból szinte mindenki karriert csinált, a második csoport tagjaiból talán egy vagy két ember.

Nézz most körül, milyen az életed. Ha hiányban élsz, ha a mindennapjaid része a „nincs”, akkor ideje változtatni. Ideje elkezdeni kellően megbecsülni és szeretni önmagadat, feltárni, és oldani azokat a gátló hitrendszereidet, amelyek az életed optimális alakulásának az útjában állnak. Ideje visszaadni a szegénységi fogadalmakat, nehéz sorsokat, önszabotázst és veszteségélményeket azoknak a családtagoknak, akiktől átvetted, akik sorsában élsz. Ebben segít a családállítás.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1680 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x