Amikor szívás az élet
Címlap / Psziché / Amikor szívás az élet

Lukács Tünde

Amikor szívás az élet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Egyre gyakrabban hallom: "az élet egy szívás". Vajon mi történik, ha így gondolkodunk? Tudunk e változtatni a helyzetünkön, vagy bele kell ebbe törődni? Mit okoz az életünkben az, ha így nézünk a világra?  

Lehet, hogy hallottál már Einstein elméletéről, miszerint, az anyag és az energia annyira szorosan kapcsolódik egymáshoz, hogy a kettő egy és ugyanaz, vagyis az anyag és az energia egymással felcserélhető. Vagyis, amit mi anyagnak érzékelünk, az sem más, csak energia, méghozzá besűrűsödött energia. Kísérletekkel már azt is bebizonyították, hogy a megfigyelő hatással van a megfigyelés tárgyára. Vagyis, amit én megfigyelek, amire a fókuszomat irányítom, az fog megvalósulni, az fog megváltozni, az én elvárásaim szerint. Amit „elvárok”, az lesz a valóságom.

Hogyan működik ez a „valóságban”?

Ha a fókuszom azon van, hogy az élet szívás, akkor az életem valóban az lesz. Ha arra irányítom a figyelmemet, hogy szerencsétlen vagyok, magányos vagyok, szegény vagyok, akkor ez lesz a valóságom. Amikor erről beszélek embereknek, általában azt mondják, hogy de hát ez van, nincs pénzük, nem haladnak semerre sem, hogyan gondolkodjanak másképpen.

Sajnos a folyamat éppen ellenkezőleg működik, amit ahogyan azt legtöbben gondoljuk. Azt mondják, majd ha megoldódik a pénzügyi nehézségem, akkor nyugodt leszek, mert biztonságban fogom érezni magamat. De a pénz csak nem akar jönni. Azért nem, mert éppen fordítva működik a dolog.

Amikor biztonságban érzem magamat, és nyugodt vagyok, akkor indul meg a pénz áramlása. Mert akkor nem állok ellen. De minek is állunk ellen? Az energia szabad áramlásának. A pénz csak egy energia. Amikor küzdök, harcolok, mert nincs elég pénzem, és többet szeretnék, akkor a küzdéssel éppen hogy az ellenkezőt érem el, mint amit szeretnék. Akkor ugyanis nem fogadom el azt, ami éppen van. Mert ebben a pillanatban az „VAN”, hogy nincsen pénzem. Ez már megtörtént, ezen ebben a pillanatban nem tudok változtatni. Ha ezt elfogadom, akkor szabad folyást engedek az energiának, vagyis nem állok ellen annak az energiának, ami most van.Ez azonban nem azt jelenti, hogy semmit nem teszek. Nem azt jelenti, hogy nem cselekszem, ez annyit jelent, hogy nem küzdésből, nem erőből cselekszem, hanem fenntartom magamban a harmónia, a béke és az öröm állapotát, és ebből az állapotból teszem a dolgomat, ebből az állapotból tudok teremteni.

A másik tévhit az, hogy ha megváltoztatom a gondolkodásomat, akkor másnapra megváltozik az életem. Akár ez is megtörténhet, ehhez viszont rengeteg tudatalatti blokkot, hitrendszert, mintát kellene megváltoztatnom magamban. Ez nem egyik napról a másikra történik legtöbbször.

Az elmének két része van. Egy tudatos, és egy tudatalatti része. A tudatos rész az egész kb. 2,5 százaléka, a tudatalatti a többi 97,5 százalék. Hiába szeretnél tudatosan bőségben élni, ha a tudatalattidban fut egy olyan program, hogy a pénz rossz, aki gazdag az nem lehet jó ember stb. Ilyenkor a tudatos 2,5 százalék harcol a tudatalatti 97,5 százalékával. Nem kérdés. melyik lesz a nyertes. Amíg küzdesz, amíg harcolsz, addig nem nyerhetsz. Ahol harc van, ott nincsenek nyertesek, csak vesztesek.

Nyerni akkor fogsz, ha abbahagyod a harcot. Azért küzdesz, azért harcolsz, mert nem bízol. Nem bízol abban, hogy megkapod, amit szeretnél. Ezért küzdéssel akarod kikényszeríteni az Univerzumtól. Ezzel azonban nem érsz el semmit. Először benned kell hogy megszülessen a változás, ezután jelenhet meg a külvilágban. Mert a külvilág aköré rendeződik, amit te sugárzol ki.

Ha szegénynek érzed magadat, szegénység fog körbevenni. Ha bőségben érzed magadat, a bőség fog megérkezni. Először az érzés, azután jelenik meg a vágyott dolog a valóságunkban. Fejezd be a küzdést, a harcokat. Helyette engedd meg a lelkednek, hogy vezessen, hogy megmutassa, mit kell elengedned, és engedd meg magadnak, hogy megérkezhessen hozzád, ami hozzád tartozik.

Hidd el, az Univerzum tudja, mi a dolga, tudja, mire van szükséged. Neked pedig más dolgod nincs, csak megengedni.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1344 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x