Te írsz bakancslistát?
Címlap / Psziché / Te írsz bakancslistát?

Móra Klára

Te írsz bakancslistát?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

Csak a rend kedvéért… A bakancslista olyan kívánságlistát jelent, amit feltétlenül szeretnénk átélni, teljesíteni, mielőtt meghalunk, vagyis feldobjuk a talpunk. Illetve szeretnének azok, akik ilyen listát írnak, vezetnek, vagy akár csak magukban dédelgetnek pár dolgot.  

A bakancslista divattá vált. Mert olyan jópofa. Meg aztán alkalmas a könnyed rímfaragásra, hiszen a főnévi igenév ni képzője magától ontja a rímeket a virtuális térben. Persze, minek is élnénk, ha nem lennének vágyaink, nem harcolnánk az álmainkért? – mondják sokan, mert abban nőttek fel, azt tanította az iskola, hogy tervezd meg, gondold ki, és addig harcolj, amíg el nem éred a jól kifundált céljaid…

Már másképp látom a világot. Mióta megtaláltam a békémet, amiből senki és semmi nem mozdíthat ki, legfeljebb csak pár másodpercre, tudom, hogy annál sokkal többet tartogat nekem az Univerzum, mint amit el tudok képzelni. Nem tűzök ki célokat, nincsenek terveim, és bakancslistát még csak álmomban sem írok. Ez az én utam. És természetesen elfogadom, ha valaki a listáit szereti kipipálni, ha ebben leli kedvét és ettől boldog. Mégis úgy vélem, hogy a boldogság nem lista kérdése. És megkockáztatom, semmi szükség az álmainkért való harcra. Miért? Mert simán és egyszerűen, harc nélkül is teljesülhetnek a legmerészebb álmaink.Jó néhány éve találtam rá egy útra, ami egyszerűségével, népszerűségével és gyermeki bájával azonnal magával ragadott. Merőben új volt minden más úthoz képest, hogy felelősségre szólított, a saját életemért való teljes felelősségre. Megtanított arra, hogy én magam kovácsolom a sorsom, a mindennapjaim, én alakítom a saját emberi kapcsolataim, és én választom meg minden egyes pillanatban a döntéseimet, ezzel vállalom a döntéseim következményeit is. Mert az élet nem más, mint a döntéseink következménye.

Száz szónak is egy a vége, ez az út a belső béke megteremtése. Sok év gyakorlás, hatalmas követői tábor, a világ minden táján, bármilyen nyelven elérhető vallomások és visszajelzések sokasága alapján kijelenthető: a belső béke megtalálása nem csak önmagában maga a csoda, hanem ahogy megtaláljuk a békénket, minden, hangsúlyozom: minden körülmények között, elkezdenek áramlani a dolgok az életünkbe. Akadálytalanul és könnyedén, mert nem görgetünk sziklákat az útjukba, nem ellenkezünk, ha felbukkan az életünkben problémásnak tűnő személy, helyzet, vagy megoldhatatlannak látszó feladat. Ha békében vagyunk, mindezért hálát adunk. A hála jól kamatozik. Sokkal jobban, mint egy bankszámla.

Mi mozgatja ezt az egész rendszert? Ki gondoskodik róla? Mert az aztán hihetetlen, hogy minden emberi beavatkozás nélkül jöjjenek rendbe a dolgok, és jaj nekünk, ha nem lesz kit vádolnunk, nem lesz kire mutogatnunk, sem a szomszédra, sem az anyósra, sem a főnökre, sem a kormányra, sem a nagyhatalmakra vagy a médiumokra.

Elárulok egy titkot – ami tényleg túl van a híressé vált A titkon. Van valami, amivel általában nem számolunk, elfeledkezünk róla, kihagyjuk az életünkből, mert sokak számára még mindig jobbnak látszik, ha nem is beszélünk róla… Érdemes számolni a természetfelettivel, Istennel, az Univerzummal, Buddhával, nevezd, ahogy neked tetszik. Működik. Mert van. Akkor is, ha nem hiszel benne. Ez az az energia, amit mozgatja a bolygókat, váltja az évszakokat, új életet teremt, megteremtett téged, és mindig kéznél van a segítsége, ha kéred.

 
 
Tudom, hihetetlen. Minden az. De én továbbra sem készítek listát Istennek. Nekem nincs szükségem bakancslistára, neki pedig nincs szüksége az én listámra. Mert hiszem, hogy nem „egyszer élünk”. Tudom, hogy elképzelhetetlen csodákban van részem, ha nem korlátozom harca és listákra az életem. Sokkal többet kapok, mint ami megálmodható. És kaptam már eddig is: elnyertem a saját békémet.

Én azt mondom, ha van is, hagyd nyitva a listádat. Kívánom, hogy ne érj a végére. Ne szabj magadnak korlátokat, és ne várd a lista utolsó tételének teljesülését. Ne várd a saját halálodat…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x