Kell nekünk a nőiesség? Lehúzás, vagy segítség egy ilyen...
Címlap / Psziché / Kell nekünk a nőiesség? Lehúzás, vagy segítség egy ilyen kurzus?

Kell nekünk a nőiesség? Lehúzás, vagy segítség egy ilyen kurzus?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Tele van a net nőket nőiessé tevő kurzusokkal. Ezek teljesen változatos palettát kínálnak, amikor az ember lánya átrendeződhet valamiből valamivé. Hogy az akarsz-e lenni, aki akkor voltál, mikor az akartál lenni aki most vagy, csak utólag fog kiderülni, meg az is, hogy kell-e visszaút, vagy csak a hernyóból let báb és a bábból lesz lepke, vagy épp a hernyót akarták katicabogárrá nevelni.  

 Nőies nő - férfias férfi.

Intelligens nő - intelligens férfi

Kedves, udvarias nő, vagy férfi, úriember, úrinő ...

 
Megannyi tulajdonság, ami eléggé megítélés kérdése, nem konrét, nem adekvát, nincs definíciója. 

Női sokféleség 

Az egyik bevadul egy izzadt női mellcsíktól egy póló alatt, a másik szerint ez undorító. Így vagyunk összerakva, hiába, senki nem egyforma.
(Szerencsére, mert hát mit is kezdenék akár csak magammal is, ha találkoznánk?)
 
Sosem gondoltam magamra nőies nőként de sosem volt nekem kevés a saját nőiességem. Mégis tartottak már vadítóan nőiesnek, és mondták azt is, hogy jobban éljem meg a saját nőiességemet. Előbbivel azt tapasztaltam, hogy igen, van akire így hatok, másokra meg nem, sőt van, amikor ez nem is kölcsönös. Az utóbbival nemigen tudtam mit kezdeni, ennek okán elhessegettem, mint hülyeséget.
 
Valójában nekem tetszik a női sokféleség, és igazán sosem értettem ezt a "legyél nőiesebb" dolgot (na jó: bullshitet), ami egy olyan külső igény megfogalmazása, amilyen én lehet, hogy nem is akarok lenni soha, csak valaki elvárná tőlem, mert nem képes engem annak elfogadni ami vagyok.
 

Nőiesség: erre több iparág épült. Iparágak, melyek tönkreteszik a Földet.

 


Aztán ott van a nőnőiessétevő kurzusok sokasága


Ezt általban olyan hölgyek tartják, akik gyári kivitelben ezt tartják legfontosabbnak már 3 éves kiskirálylány koruk óta, amikoris apuci kicsi hercegnőjeként elnyerték mindenki figyelmét szépségükkel és zsigerré vált náluk, hogy ez fontos.
És általában olyan csajok mennek hozzájuk valaki mássá válni, mint akik valójában lennének, akik végtelenül bizonytalanok önmagukban. Nem, nem abban, hogy ők nők (ezt jól tudják) - csak hát nekik sosem volt olyan fontos, hogy reggel is tökéletes legyen a szájszaguk, és mindig passzonia kell a macinaci gatyakorcának a kismamusz bojtjához, meg a kávésbögre színének, és ezt így is kell kiposztolni az Instára. Ők nem azok, akik a teljes színskálát fejből tudják. Ők impulzus szerint, eklektikusan választanak. Mert csak. És ez tökjó. A külsőségekben megélt nőiesség mindig hamis lesz. Mégis ott keressük, ahol nincs.
 
 
Szóval ez a nővé tevő kurzus, meg ez az egész nőiesség iedalizmus egyszerűen egy rétegnek az élet maga, egy rétegnek fontos lenne, másoknak meg nem. Ugyanúgy, hogy nem mindenki kutyabarát, vagy cicabarát, nem mindenkit érdekel a divat, vagy nem mindenki van oda a főzésért, nem lesz mindenki vegán, vagy nem egyforma a műszaki dolgokhoz való affinitásunk. Azonban míg a kutyabarátságot, vagy a szerelési képességet nem akarják nagy erőkkel ránk tolni, addig a nőiesség kultusza szinte mindent beleng.
 

Szerintetek miért ennyire fontos ez a nőiesség idea?

 

Hiszen valójában nem tudjuk, mi a "nőiesség" - nem definiálható. Egy csomó képesség elegye, és ezekből teljesen random, hogy mi van meg egy nőben, és az is, hogy azt éppen ki tartja azt nőiesnek, vagy sem. És egyébként meg akkor se történik a világon semm, ha egy nő éppen egyáltalán nem nőies, mert ha azt csinálja, amit szeret, ugyanúgy lesz kisugárzása.
 
Ezzel együtt tele vannak a női körök nőiességeszkábáló csoportok és női erőt ébresztő kurzusok. Én meg csak itt állok a parton az 50 évemmel, a plusz kilóimmal, a tapasztalataimmal, és egyre kevésbé értem - és egyre jobban értem ugyanakkor.
 
Hé csajok, nincs nekünk jobb dolgunk?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1046 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x