Ha én ezt korábban is tudtam volna! 15 dolog, amire 40 felett...
Címlap / Psziché / Ha én ezt korábban is tudtam volna! 15 dolog, amire 40 felett jövünk rá

Ha én ezt korábban is tudtam volna! 15 dolog, amire 40 felett jövünk rá

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Negyven feletti nőként nálad van minden adu: sok-sok tapasztalatod az élet minden területéről, voltál már fenn és lenn, ismered a tested, és egész biztosan van olyan téma, amiben szakértő vagy, ami miatt hozzád fordulnak tanácsért az ismerőseid. De mi a helyzet a lelki oldallal?  

Legtöbbünk számára a húszas éveink még a tanulás és a lázadás korszakát jelentik, harminc felett pedig minden időnket lekötik a gyerekek, a család és/vagy a karrier. A 40 feletti időszak igazán alkalmas a személyes fejlődésre, az önmagunkra való odafigyelésre. Vannak dolgok, amiket ekkor ismerünk fel, és aztán a homlokunkra csapunk: ha én ezt elmondhattam volna a fiatalabb énemnek!

1. Sokkal fontosabb a társaság, az emberek, akik körülveszik az asztalodat, mint az, hogy hogy sikerült az étel vagy milyen a terítés.

2. Tanulj meg kedvesen, de határozottan nemet mondani! Rengeteg visszafojtott, negatív indulattól szabadít meg.

3. Kevesebb beszéd, több hallgatás. Valakit meghallgatni, igazi odafigyeléssel az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk másokért.

4. Nem lesz semmilyen súlyos következménye annak, ha smink nélkül, rendezetlen hajjal szaladsz le a boltba.

5. Nem kell olyan dolgok miatti aggódással vesztegetni az időnket, amikre nincs befolyásunk.6. A másnap reggel ritkán éri meg az előző estét.

7. Ha folyton elfoglalt vagy, az egyfelől a siker, a fontosság és a népszerűség jele. Ugyanakkor sokkal egészségesebb, ha nem vagy az…

8. Utazz, keress fel különleges helyeket, vegyél részt izgalmas és érdekes programokban! Az élményeidet senki sem veheti el tőled.

9. A boldogság receptje nem létezik – pontosabban, nincs általános érvényű recept. Lehet, hogy te a gyerekeiddel vagy a legboldogabb, vagy a macskáddal, esetleg egyedül. Mindegyik rendben van!

10. Egyedül lenni nem jelenti azt, hogy magányos vagy.

11. Hibáztathatsz másokat sok mindenért, de eredményesebb leszel egy tükörrel. Most, hogy már nem vagy csitri, végre van bátorságod és türelmed is az önmagaddal való szembenézéshez.

12. A barátságok idővel változnak. Van, akit el kell engedni, teljesen, vagy csak hagyni, hogy lazuljon a kötelék. Ez rendben van.

13. Az energiavámpírokkal meg kell szakítani a kapcsolatot, nincs mese.

14. Nem érdemes azon aggódni, mások mit gondolnak. Ha valami problémájuk van veled, az igazáből az ő problémájuk, nem a tiéd.

15. Sosem késő váltani! Lehet új szakmát tanulni vagy saját vállalkozást indítani azután is, hogy már évtizedeket töltöttél el egy pályán, amibe esetleg belefásultál. Az egyik legkedvesebb példa Jászai Joli néni, aki tanítónőként dolgozott, és csak közel a 80-hoz állt színpadra először, verset mondani egy rendezvényen. Utána 13 filmben kapott szerepet, és lett az ország legidősebb színésznője. Ehhez képest a 40 még csak a fele, nem?

Mindezek a gondolatok persze csak a felszín. Ha szeretnél mélyebbre menni abban, hogy mi mindennel jár a 40 feletti lét, hogy mi az, amire szükséged van a testi-lelki-szellemi egészség érdekében, akkor gyere el erre az egész napos programra:

HOGYAN ÉLD AZ ÉLETED TABUK NÉLKÜL – 40 FELETT
2023. október 21., Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont (1121 Budapest, Zugligeti út 64.)

Ez a nap csak rólad és neked szól, miattad jött létre. Szakembereink megoldáskulcsokat adnak ahhoz, hogy a saját magad által, a család által és a társadalom által állított tabukat, hogyan tudod ledönteni. Nagy megtiszteltetés, hogy a nap egyik házigazdája és a kerekasztal beszélgetések moderátora nem más, mint Jakupcsek Gabriella. Aki a napos B oldal könyv megírásával, hitelesen és őszintén kimondja a válaszokat a fent említett kérdésekre, a kerekasztal beszélgetések során pedig tabuk nélkül kérdez.

Jegyvásárlás ITT! Szó lesz számos más téma mellett önbecsülésről, önértékelésről, traumákról, párkapcsolati játszmákról, hormonális vűáltozásokról, stíllusról, intimitásról… tehát komplex módon körüljárunk mindent. A részleteket megtaláljátok a fenti linken, illetve a Facebook eseményben. Gyere, döntsük le a tabukat együtt!

Akik ebben segítenek:

Pál Feri Atya - Római Katolikus Pap, Mentálhigiénés Szakember

Dr. Vörös Anna - Termékenységi Specialista, Nőgyógyász

Dr. Herczeg Szabolcs - Szülész, Nőgyógyász, Endokrinológus

Professzor Dr. Koppán Miklós - Onkosebész, Szülész-Nőgyógyász

Dr. Bata Pál - Radiológus Szakorvos

Szente Mónika - Longevity módszer szakértője, Fotográfus

Dr. Kovács Gyula Barna - Plasztikai Sebész, Sebész

Dr. Szabó Anita - Hormon Jóga Oktató

Kobolák Melinda - Fascia Specialista, Gyógymasszőr

Filóci Mihály - Fascia Specialista, Gyógymasszőr, Kung-Fu & Taichi Mester

Kozma Rita - Női Siker Magazin Főszerkesztője, Stílusmentor, Testpozitív Aktivista, Író

Ugodi Tibor - Férfi Stílus Tanácsadó
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x