Június 24.: Szent Iván napja
Címlap / Psziché / Június 24.: Szent Iván napja

Június 24.: Szent Iván napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

A Szent Iván-éj az év legrövidebb éjszakája az északi féltekén. Ilyenkor mindenki együtt ünnepel kint a szabadban. Hatalmas tüzeket raknak Európa számos táján. A máglyáknak varázserőt tulajdonítanak: megtisztítanak és megvédenek a boszorkányoktól, a varázslóktól, a betegségektől 

A Szent Iván-éj az év legrövidebb éjszakája az északi féltekén. Ilyenkor mindenki együtt ünnepel kint a szabadban. Hatalmas tüzeket raknak Európa számos táján.

A máglyáknak varázserőt tulajdonítanak: megtisztítanak és megvédenek a boszorkányoktól, a varázslóktól, a betegségektől.

Az emberek ilyenkor összegyűlnek, körülállják, körültáncolják, átugorják a tüzet. Az izzó parazsat, majd a kihűlt hamut szétszórják a földön, hogy ezzel megóvják a termést.

Ezen az éjjelen a víz is természetfölötti erőt kap. Az olaszok például nagy fürdést rendeznek. Mexikóban vizet öntenek magukra az emberek a testi-lelki megújulás rítusaként. Régen szokás volt összegyűjteni a Szent Iván-éj hajnalán összegyűjtött harmatot, és meghempergőzni a nedves fűben.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5777 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x