A FOG jelentése és jelentősége az életünkben
Címlap / Psziché / A FOG jelentése és jelentősége az életünkben

A FOG jelentése és jelentősége az életünkben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ahogy a bőrünk az első védőrétegünk és egyben elválasztónk (pont ezért!) a külvilággal szemben és a külvilágtól, úgy a fogaink az első állomása annak a folyamatnak, amelyet a  

Ahogy a bőrünk az első védőrétegünk és egyben elválasztónk (pont ezért!) a külvilággal szemben és a külvilágtól, úgy a fogaink az első állomása annak a folyamatnak, amelyet a külvilág „bekebelezése”; a külsőnek, belsővé alakulása jelent az ember és általában véve a foggal rendelkező élőlények számára. Annyi minden történik egy nap alatt is velünk, hogy azt megemészteni nem könnyű feladat. Főleg, ha ebben a rohanó világban valahogy csak elrohanunk az életünk mellett. Annyira jó látvány azokat az embereket nézni, akik ráérnek élni! Szeretem nézni azokat, akik meglátnak minden kis bogarat és megrágnak minden kis falatot. Még akkor is, ha később, idős korukban esetleg meg sem látnak minden kis falatot, viszont megrágnak minden ki bogarat.

Na, tudtam, hogy 10 sor után már képtelen leszek egy komoly tudományos esszét írni a fogról, mégis bele-fog-tam. De azért folytatom, mert szeretem ezt a témát.

Az emésztést és annak első fázisát, a rágást ugyanis nagyon fontosnak tartom az egészségünk és akár az életben maradásunk szempontjából is.
Nemrégiben találkoztam egy fiatal fiú ismerősömmel, aki a stresszes életmódja miatt komoly bélproblémákkal küzd. Azt mondták neki az orvosai, hogy pépeset egyen. Mindezt persze akkor mesélte el nekem, amikor meghívott egy pizzázóba és a kemény pizzatésztát ropogtattuk.
„De hát most éppen csak hogy nem valami pépeset eszel”, - mondtam én neki csodálkozva és persze teljességgel egyetértve azzal, hogy egy erős fiatalembernek meg kelljen rágnia a falatot. „Igen, mert én nagyon szeretek enni”, - mondta ő, amiből én azt is kihallottam, hogy „nagyon szeretek élni, de hát az orvosaim más sorsra ítéltek”. „Az orvosaid gyereket vagy öregembert akarnak belőled csinálni, Attila.”- mondtam én neki, és megmagyaráztam, hogy minden szilárd ételt meg tud rágni, hiszen gyönyörű és ép fogai vannak. Mindent meg lehet rágni annyira, hogy abból a szilárd halmazállapotból a végére, amikorra már lenyeli, folyékony halmazállapot legyen. Úgybizony!

Már évtizedekkel ezelőtt megtanultam egy életreform táborban, hogy a szilárd ételt mondig addig rágd, ameddig pépes, szinte folyékony nem lesz, a folyadékot pedig úgy igyad, mintha ennéd; kis kortyokban kóstolgatva azt.

Nagyszerű dolog ilyen módon enni-inni! De el tudod te azt képzelni, kedves olvasó, hogy milyen nyugalom és mennyi idő kellene ahhoz, hogy így tudjunk étkezni? (élvezni- mármint az étkezést, bocs.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 11509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x