A kis pingvin és a kreativitás
Címlap / Psziché / A kis pingvin és a kreativitás

A kis pingvin és a kreativitás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-09-27

A kis pingvin sétál a sivatagban és ráncolja a homlokát: - Ez aztán csúszhat, ha ilyen vastagon felszórták! Vajon a kis pingvin őrült, vagy csak egy egészen különleges nézőpontból - neveltetése és sajátos fogalomalkotása alapján - szemléli a világot?  

Vajon a kis pingvin őrült, vagy csak egy egészen különleges nézőpontból - neveltetése és sajátos fogalomalkotása alapján - szemléli a világot? Egyszerűen csak kreatív? Erre a következtetésre - miszerint a vastag homok a csúszósság gátja - vajon rájöhetne-e egy teve?

Valószínűleg csak akkor, ha valahogy a pingvin életterületére merészkedne. A kreatív következtetések, az egyéni látásmód, a szokatlan összefüggések és gondolatok nem minden ember sajátjai.


Mitől lesz valaki kreatív, mitől támadnak merőben új gondolatai?


A grafológus számos apró jelre figyel föl, ha a kreativitásra utaló jellemzők közt keresgél. Vajon kreatív-e valóban a példabeli pingvin? A teóriája eredetiségét tekintve föltétlen az.
De kit nevezünk kreatívnak?


Aki találékony, illetve leleményes, teremtő és újat alkotó, ötletes vagy éppen csavaros eszű? Vagy azt, aki hamar feltalálja magát, illetve gyors áttekintő képességgel rendelkezik? De lehet élelmes és ravasz, eredeti megközelítésű vagy praktikus megoldásokat alkalmazó, azt, akinek találmányai vannak. Esetleg ügyes kezű, újat alkotni tudó, jó barkácsoló? Mindegyik.

A kreativitás képességének néhány sajátja:


- produktív gondolkodás, találékonyság, ötletesség, az új megalkotása,
- az összefüggések felismerése, a horizontális és vertikális tulajdonságok ösztönös, vagy tudatos kapcsolatának meglelése
- probléma-felismerés és problémamegoldás,
- bármilyen korábbi tapasztalat alapján egy új helyzetben az új felhasználási lehetőség megtalálása,
- az információk felismerése, befogadása, megőrzése, felidézése, és az ezek közötti kölcsönhatások felismerése, az új és a korábbi információk kapcsolatának feltárása,
- a tudatban és a tudatalattiban lévő információk közvetlen gyakorlati hasznosítása, egyszóval működő intuíciók.

Vajon milyen volna a kis pingvin írása, ha tudna írni?


Volnának a kézírásában egyedi betűkapcsolások. Kerülné a tanult kliséket, sok eredeti, egyéni írásjegyet használna. Lehet, hogy az ékezeteket összekötné a következő betűvel. Valószínűleg mindhárom írás szónából merítene.

A kis pingvin kreativitásának haszna azonban vitatható:


Hiszen tudja-e gyakorlatban alkalmazni a kreatív fölfedezését?

Vajon akármilyen mélyre ásna, lehetséges lenne-e, hogy jégtáblákra bukkanjon a sivatagban?


A kis pingvin tudása tehát a sivatag homokján nem alkalmazható, de a sarkkörön jó hasznát veszi. A kis pingvin írása tehát nem biztos, hogy a gyakorlatiasság és az ésszerűség, vagy akár a homok alatt jeget kereső, kutató tudós kitartását is mutatja.

Vajon mi magunk mire megyünk kreativitásunkkal, kreatív gondolkodásunkkal? Vajon hol és hogyan tudjuk felhasználni azt? Megvan-e már a kreativitásunk megfelelő iránya? Hoz -e nekünk valamit (pénzt, energiát, elismerést..) a konyhára kreativitásunk? Mit kell tennünk, hogy kreatívabbak, vagy kreativitásunkkal kitartóbbak, hatékonyabbak legyünk?

Hogy ezt megtudjuk, erre is jó lehet, ha egy grafológussal elbeszélgetünk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x