Lelkes Miklós: A politikus laka
Címlap / Psziché / Lelkes Miklós: A politikus laka

Lelkes Miklós: A politikus laka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Az mindegy, hogy Ameróka, a Francúzok Földje, vagy Ánglius Hidegvér-szigetország, választások előtt nagy szerephez jut a piár /PR, public relations, népszerűsködő kapcsolattartás a köznéppel/. Ennek része a politikus-lak és miként lak-bemutatás, azt igazolandó, hogy a Nagy Politikus is csak olyan ember, mint más. 

„Kis lak áll a nagy Duna mentében...” - írta a Költő. No, igen. Olykor meg a nem is olyan kicsi lak a nagy duma mentében...

Itt-ott kis, régi házikókon olykor felirat látható, mondjuk, MARIKA-LAK, vagy IMÁD-LAK. Feltehetően elsőnek valami köze van /vagy volt/ Marikához, a másodiknak pedig szép érzelemhez. Nem tudjuk mindezt bizonyosan.

A bizonyosat csak arról tudjuk: a legtöbb politikus-lakban, választások előtt, KÉPMUTATÁS lak. No, hát annak is laknia kell valahol, habár, meg kell jegyeznem: kisvilágban, nagyvilágban a képmutatás sohasem volt hajléktalan. Hungaryban sem. Sőt!


Az mindegy, hogy Ameróka, a Francúzok Földje, vagy Ánglius Hidegvér-szigetország, választások előtt nagy szerephez jut a piár /PR, public relations, népszerűsködő kapcsolattartás a köznéppel/. Ennek része a politikus-lak és miként lak-bemutatás, azt igazolandó, hogy a Nagy Politikus is csak olyan ember, mint más.

Hát én magam ugyan mindenre elszánt híve vagyok a Nagy Francia Forradalom jelszavának /”Szabadság, Egyenlőség, Testvériség!”/, de azért semmit sem jó túlzásba vinni. Már akkortájt sem vitték túlzásba az Egyenlőséget, mivel, ha az emberek egyrészét lefejezgetik, akkor nincs teljes Egyenlőség, legalábbis anatómiai értelemben semmiképpen, hiszen az egyiknek fejvesztett feje ott a nyakán, másiknak meg hiányolja a nyaka az elvesztett fejet. A teljes Egyenlőség eléréséhez mindenkit le kellett volna fejezni vagy...No, szóval, azt, hogy a politikus is olyan ember, mint más, csak Pincsipanni Néniig ismerem el,
sajátmagamig nem, mivel igen kényes vagyok a becsületemre. Pincsipanni Polgárnéni viszont majdnem olyan, mint a Nagy Politikus. Bizonyos értelemben.

Megtalálja zsák a foltját! Pincsipanni Néni rajong a Nagy Politikusért. Mondja is nekem a liftben, együgyű örömmel: NP-nek /a Nagy Politikusnak/ már megszületett X-edik gyereke! Tapintatos vagyok én e nénivel, mivel tudom, hogy már ötven éve félalzheimer-kórban szenved /no, iszonyú gyakori ez a betegség Kismagyarországon, ebben szenved az ország 99%-a!/, vagyis a dolgok egyik felét elfelejti, ezúttal például azt, hogy NP-nek nagyonis van miből parádéztatni X-edik gyerekét /meg a számban előtte levőket is/. Annyit mondok csak Pincsipanni Néninek: „Örülök, hogy ő örül.” /Ez igazi őszinteség: tényleg örülök, mert, ha nem örül, hanem, például, őrül, sok kellemetlenséget csinálhat tízemeletes lakunkban./
Választások előtt a Politikus-lak bemutatása szinte kötelező, politikussal és családjával egyetemben. Ennek azonban szigorú piárszabályai vannak, melyeket a kirendelt tévéstábnak kötelező betartania, ha nem akarja, hogy később betartsanak neki. Miként megy ez a Nagy Bemutató? Nos, valahogyan az alábbiak szerint.

A szabályok közös alapelve, hogy sejtetendő-szuggerálandó: NP /a Nagy Politikus/ a Haza Bölcse /mint Deák Ferenc volt/, Nagy Demokráciaszerető /mint Petőfi Sándor, a „lánglelkű költő” volt/, szerény, mint az Atyaúristen Legalázatosabb Szolgája /mint...no, ezt hagyjuk!, de a falon nagy kereszt, keresztbetevés majd később, azoknak.../, Elegánsan Mérsékelt /csak finoman érzékelteti, hogy mi és hová kellene kenderből ellenlábasainak/, továbbá gyerekesen Gyerekszerető, Hittel Hitvesszerető /hüm-hüm, egyiküknél-másikuknál vannak azért utóbbi tekintetben hitetlenkedők!/, valamint Nagy Állatbarát /állatszeretők, ti is rá szavazzatok!/.

A tévéstáb már forgat is. /Persze, szemet is forgat, tévéforgatás lehetetlen egy kis szemforgatás nélkül!/ Ha nincs kellő számú politikusgyerek, akkor erre a délutánra örökbefogadnak hármat-négyet, ha van elég, akkor is örökbefogadnak, mert több gyerek mutogatása több szavazatot jelent majd. A tévéstáb ügyesen mutogatja a Nagy Politikus Közönségesen Lakótelepi Lakását, amely, ilyen szemszögből kamerázva, kisebb egy közepes méretű egérlyuknál. Pincsipancsi Néni otthon nézi. Sírvafakad. Pincsikutyája szintén könnyezik, de utóbbi krónikus szemgyulladása miatt. Ó, Istenem! Egy Nagy Politikus, és papundekli-panellakásban! Hallatlan! Hihetetlen! Úgy él, mint az ország polgárszegényei!

Közben a Nagy Politikus bőbeszédű kisleánykája /Istenem! Ez is olyan, mint egy közönséges gyermek, csak fecsegősebb!/ kotyog valamit egy másik NP-lakról, egy bizonyos kacsalábon forgó házikócska-palotácskáról. Kamera ekkor elmegy tőle, pedig, meglehet, éppen most akar mesélni bányácskáról, törpécskékről, szőlőcskéről...Később a cserfes kislány csillagot húz ki az ágy alól, de, mire kihúzza, már aranyszíne van. Ó, Nagy Poltikus, Nagy Varázsló!

A sarokban seprű, vadonatúj, hogy a nézőket figyelmeztesse a közelgő Választásra, meg arra: új seprű jól seper! Azt a régi új seprűt most hagyjuk... A politikus neje kezébe is veszi a seprűt, mutogatja, hogy ő, tényleg, seperni is szokott. Intimpista és Intimpistáné otthon nézik, majd elolvadnak a gyönyörűségtől. Még seper is! Bejárónőt sem tart, csak másoknak jár ki ezt-azt...

Közben összegyűltek a panellakásban az ott tartott állatok: kutya, macska, hajléktalan háziegér, kaméleon... /A kanárit átküldték a szomszédba, most kendermagozzon ott!/ A Nagy Politikus az állatoknak is prédikál, mint Assisi Szent Ferenc. Azt hiszi: azok is oly csekély értelemmel bírnak, mint az emberek általában. Ám a háziállatoknál is sikere van /kutya, macska előzőleg húst kapott a Nagy Húsosfazékból, a hajléktalan háziegér ígéreteket, a jóltartott kaméleon pedig kabalaállat/.

Eltűnődöm. Mit csinálhat majd e Nagy Politikus a Választások után, túl ezen a stresszen, amikor már nem kell lakását, családját tévékamerák előtt mutogatnia? Lehet, hogy akkor átesik a ló másik oldalára, ahogy Hungaryban /és a nagyvilágban/ szokásos? Kár, hogy nem abban a házban lakom, ahol ő. Szeretem megnézni a színdarabok valamennyi felvonását. Azokból együttesen lehet levonni igazán - a következtetéseket.

No, persze, azokra a következtetésekre gondolok, melyeket Pincsipanni Néniék, Intimpistáék, meg a többiek /vagyis az ország 99%-a/ sehogyan sem akar levonni. Talán a félarzheimer-kór miatt?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 983 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x