Emlékezés Székely György filozófusra
hirdetés
Címlap / Psziché / Emlékezés Székely György filozófusra

Emlékezés Székely György filozófusra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

2006-01-15-én éjjel két órakor közülünk eltávozott és más dimenzióba költözött korunk, talán legnagyobb filozófusa: Székely György azaz Georg Kühlewind 

Szerencsés embernek nevezhetem magam, hiszen barátjának hívott. Engem és mindazokat, akik három évtizeden át hallgattuk tanításait. Mielőtt könyvei megjelentek, gondolatait tovább adta és vitára bocsátotta, s minthogy egész életében az emberi tudatot vizsgálta, barátait is elemzésre késztette.

(Székely György (írói nevén Georg Kühlewind) 1924-ban született Budapesten, értelmiségi, több nyelven beszélő családban. Fiatal korában érdeklődési körébe tartozott az irodalom (Rilke, Thomas Mann, Hölderlin), a mitológia (Kerényi Károly), a pszichológia (hamar megismerkedett Freud és Jung műveivel) és a zene (19 éves koráig zongorázott, zongoraművésznek készült www.esoember.hu/esoember)

A kapuk őrzői
Világosságot hozott a sötétségbe, tudatot a tudatlanságba kérdéseivel.
„Ha megkérdezek valakit, szeretnék megtudni valamit, s remélem, hogy ő meg tudja adni rá a választ” – mondta egyik előadásában. Kérdezett és ezzel kutatásra sarkallt másokat. Mindig úgy váltunk el, hogy feltett néhány kérdést. Barátai húsz-harminc választ adtak, ő pedig jellegzetesen bólintott és tovább kérdezett. Tőlünk vagy magától. Nyitotta a kapukat és figyelmeztetett a kapuk őrzőire.

Ne féljünk nyitni, de számítsunk arra, hogy a kapukat hatalmasságok őrzik. Ő nem félt megnyitni saját lakásának kapuit a legnehezebb időkben sem az érdeklődők előtt, holott tudtuk, hogy ahol öt-tíz ember összejött rendszeresen, ott a megfigyelők is működésbe léptek.

„Ahol hárman-négyen összejönnek az én nevemmé, ott vagyok köztük.” A Szentírások is kutatási területéhez tartoztak. Azok vigyáztak ránk, akiknek hatalma minden földi hatalmasságnál nagyobb volt.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3860 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x