HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Psziché / Megváltozott tudatállapotok

Megváltozott tudatállapotok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

A tudat ellentmondásos fogalom a pszichológiában. Sokáig elhanyagolták , több értelemben használják ill. bizonyos pszichológiai könyvek nem is tartalmaznak ezen a címen fejezetet. Tudatállapoton éberségi szintet is értenek.  

 

Rendezvénynaptár
A tudat ellentmondásos fogalom a pszichológiában. Sokáig elhanyagolták , több értelemben használják ill. bizonyos pszichológiai könyvek nem is tartalmaznak ezen a címen fejezetet. Tudatállapoton éberségi szintet is értenek. az Atkinson-féle könyv definiciója (615 o.):A tudatunk 1 ,folyamatosan figyeli a környezetünket és magunkat, hogy észleleteink, emléknyomaink, és gondolataink pontosan képződjenek le, 2, vezérli önmagunkat és környezetünket, hogy viselkedéses és kognitív tevékenységünket elindítani és befejezni képesek legyünk.

Másképpen:1, önmagunk és környezetünk folyamatos követése.2, önmagunk és környezetünk folyamatos kontrollja.

Tudatos-(aminek tudatában vagyunk, amire figyelünk), tudat előtti - pillanatnyilag nem része a tudatnak de a tudat számára hozzáférhető. Tudattalan-olyan tartalmak, amelyek nem hozzáférhetőek a tudat számára. Ahhoz hogy észlelésünk és egyéb kognitív folyamataink hatékonyan működjenek egy bizonyos éberségi szint szükséges-éberség-aktiváció-arousal.
Ha állatkísérletben metszést végeznek a nyúlt velő és a gerincvelő határán, ez nem nagyon befolyásolja az állat éberségi szintjét. Ha az agytörzset a középagy magasságában metszik át, az állat ébreszthetetlenné válik, erős ingerekre sem reagál. Így az éberségért felelős központ a két metszés közt van. Aktivációs szintünket, éberségünket az agytörzsben lévő ún.: hálózatos állomány (formatio retikularis) határozza meg.

A tudatállapotot leginkább az agyi elektromos tevékenység tükrözi (EEG). Az éberség csökkenése a frekvencia csökkenésével, és az amplitudó növekedésével jár (szinkronizáció). Ezzel ellentétes folyamat a deszinkronizáció. A viselkedés és az agyi elektromos tevékenység nagyjából hasonlóan változik. Az aktív éber állapotnak a béta-tevékenység felel meg(13 Hz )felett, az ellazult éberségnek az alfa-tevékenység felel meg(8-13Hz).Ha tovább csökken az éberségi szint elszenderedünk és elalszunk, tovább csökken a frekvencia.Téta-tevékenység-4-8Hz; delta –tevékenység 4Hz alatt


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[5946]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x