Lelkes Miklós: Fertőző betegségek
Címlap / Psziché / Lelkes Miklós: Fertőző betegségek

Lelkes Miklós: Fertőző betegségek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A fertőző betegségek, némileg a hivatalos szakirodalom tévhitével szemben, két csoportra oszthatóak: 1. fertőző betegségekre, és 2. fertőző nem fertőző betegségekre. E paradoxonnak tűnő felosztást mindjárt elemezni fogjuk.  

A fertőző betegségek, némileg a hivatalos szakirodalom tévhitével szemben, két csoportra oszthatóak: 1. fertőző betegségekre, és 2. fertőző nem fertőző betegségekre. E paradoxonnak tűnő felosztást mindjárt elemezni fogjuk.

Az első csoportot a szakirodalom is elismeri, ebben a csoportban a különböző biológiai kórokozók, így prionok, vírusok, baktériumok, gombák, parazita egysejtűek, férgek tevékenykednek. Közülük a legkisebbek a legpofátlanabbak, vagyis a prionok, melyek még csak nem is vírusok, mindössze kóros fehérjék. Ők okozzák többek között a kergemarha-kórt, ezáltal a baromfiipar szövetségesének tekinthetők. Ám a marhahús-kereskedelem is támogatóra talált a madárinfluenza vírus személyében. Megy a küzdelem a globális világban!
Lelkes Miklós cikkeiről beszégessünk


A második csoportba tartozó fertőző betegségek hivatalosan nem fertőzőek, de mégis azok. Kórokozóik bonyolultabbak az első csoportban említetteknél: örökölt /és sikeresen továbbfejlesztett/ emberi butaság, mohóság, felszínesség, a Társadalom ostobaságai. Erre a fertőzésre utal a Hungarian közmondás: "Egy bolond százat csinál." Habár, ha meggondoljuk, ez a százbolondcsinálás Hungaryban már merőben felesleges...

Vegyünk néhány példát! A dohányzást, valamint a mértéktelen alkoholfogyasztás által okozott betegségeket most kihagyom a példatárból, nehogy rámímélezzenek főszerkesztő hölgyeimék-uramiék, hogy ez a nicknevű dohányos is beírt nekik valami nagyon csúnyát, meg az a nagyonszeszivó is, vádaskodván, így-úgy, én őket igencsak lenézem. Mellesleg némileg igazuk van, mert le is nézem őket /de, ha hölgyek, és nagyon mellesek, akkor elnézően megnéző vagyok velük szemben!/.

Tudom: ők részben a Társadalom fertőzésáldozatai. Részben azonban rendszerint önmaguk is felelősek áldozat-voltukért. No, nem mondom, hogy egy dohányost hóhérbárd alá kellene küldeni szenvedélyéért, ám az illető Társadalom által való ajnározását is rossz szemmel nézem. Nem kellene udvarolni neki, hanem nyíltan rápirítani: "Szégyeld magad, te esztelen, mit károsítod egészséged közköltségre?! Állj neki, és szokj le a dohányzásról!" Szóból ért az ember, ahogy a mondás mondja, - de csak értelmes, őszinte szóból! Abból, ami nincsen.

Az alkohol túlzott szeretetével kapcsolatban is így vélekedem, de elárulok Önöknek valamit, Olvasóim, ha már 40 évesek vagy idősebbek. /Ha fiatalabbak, akkor itt hagyják abba írásom olvasását, ha még olvassák egyáltalán!/ Kis mennyiségű alkohol napi fogyasztása, például egy pohárnyi vörösbor, kifejezetten érvédő hatású, tehát jót tesz az egészségnek. Ám, ne felejtsék el: csak egy pohár, - nem pedig vedelni! Különben felejtsék el a dolgot: Hungary ez, nagy végzetek-végletek kis országa, - számíthatok itt okos mértékletességre?

A napokban kiváló szakember előadását hallgattam, aki, szerintem, a fentebb említett "fertőző nem fertőző" betegségcsoportba tartozó, veszélyes nyavalyáról beszélt. Főleg fiatal lányoknál fordul elő, akik - részben a Társadalom kóros hatására - hirtelen elégedetlenek lesznek testsúlyukkal, annak ellenére, hogy nincs is testsúly feleslegük. Nekiállnak drasztikusan fogyókúrázni, önmagukat tönkretenni, azon téves hitben: kövérek. Hol itt a fertőzést okozó ágens?

Nos, a Társadalom által kreált kóros divatban, amelyik azt sugallja: légy, leánykám, olyan csípésre ingerlő csípőjű, olyan darázsderekú, mint a szépségversenyek szereplői. Én nem szűkíteném le a szépségideált utóbbi hölgyekre, akikből tizenkettő egy tucat. Máig nem értem: miként lehet eldönteni teljesen egyforma szépségek közül, hogy melyik első, második, harmadik helyezett. Nos, a Társadalom ismeretében sejtem ugyan a dolgot, meg egyik-másik /azaz majdnem mindegyik/ hölgyecske is szeret eldöntéseiről csevegni a lapokban, de mégis...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x