Egy őrült az éjfélben
Címlap / Psziché / Egy őrült az éjfélben

Egy őrült az éjfélben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Éjfél van, fekszem az ágyban. A csönd már szinte megfojt engem. Már látom magam körül a némaságot, riasztó homályos fehér alak, komótosan rátelepszik a bútoraimra, mint egy gigantikus felhő, mely éppen maga alá gyűri az egész eget.  

Éjfél van, fekszem az ágyban. A csönd már szinte megfojt engem. Már látom magam körül a némaságot, riasztó homályos fehér alak, komótosan rátelepszik a bútoraimra, mint egy gigantikus felhő, mely éppen maga alá gyűri az egész eget. Az íróasztalomhoz ért, a füzeteimet, a naplómat is bekebelezte, bár az utóbbinál kicsit megrebbent, biztos beleolvasott. Én is megijednék a saját gondolataimtól néha, talán ez is csak elmém kicsiny foszlánya, de nem, ez annál rémisztőbb. Jön, és csak jön, közeledik, a fotelben ülő macskámhoz ér, erre az megdermed, halkan nyivákol egyet, majd kileheli a lelkét. Szegény pára, pedig nagyon szerettem, kiskorom óta megvolt. Jön, csak jön, közelít felém, hiába nézek rá csúnyán, nem ijed meg tőlem. Így ahogy nézem már nem is félek tőle, egész kedvesnek tűnik, fehér, bársonyos lény, anyag, biztosan túlvilági. A tejúthoz hasonlít, és már olyan messze is van, elérhetetlen, de azért utánanyúlok, pedig már nincs is ott.


Még mindig éjfél van, valószínűleg megállt az idő. Hallom, ahogy a macskám lelke körülöttem járkál, enni kér, s szeretne újjászületni. De nem engedhetem neki, ő az én macskám marad örökké, majd etetem, sőt még játszom is vele. Apró ködös lelkébe mártózom, ő meg hozzámdörgölőzik, és olyankor majd szél fog fújni, tombol körülöttünk. Ez lesz a mi kis pajkos játékunk, bárki megirigyelhetné. Kint zuhog az eső, hallom ahogyan az esőcseppek versenytfutnak az ablakomon, egyik gyorsabban gördül le, mint a másik, az egyik nagyon pici, gyenge és bizonytalan, ezért egyszercsak egy kövér csepp átrohan rajta, begyűjti magába jótékonyan, majd viszi magával tovább. Egy autó hajt végig az utcában, a fényei először a kis cseppeken csillannak meg, majd a mennyezeten egy siető, határozott fény jelzi elhaladását. Milyen sok izgalmas fény van az éjszaka sötétjében.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1262 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x