7 hazugsággesztus - Vigyázz, a testbeszéd leleplezhet!
Címlap / Psziché / 7 hazugsággesztus - Vigyázz, a testbeszéd leleplezhet!

7 hazugsággesztus - Vigyázz, a testbeszéd leleplezhet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Hazudni azért nehéz, mert a testbeszéd elárulja az embert. Aki ritkán hazudik, azt könnyebb rajtakapni, mert a teste ellentmondásos jeleket küld.  

Hazudni azért nehéz, mert a testbeszéd elárulja az embert. Aki ritkán hazudik, azt könnyebb rajtakapni, mert a teste ellentmondásos jeleket küld. Gyakorlással azonban olyan képességre tehetünk szert, mint egy színész. Megtaníthatja az ember a testét is hazudni.

A száj eltakarása: Minden gyerek próbálta már, ha olyankor hívták felelni, amikor nem készült. Mégpedig leginkább nyelvi órákon. Az agytól olyan utasítást kap a kéz, hogy fojtsa el a hazug szavakat, a rosszkiejtést, vagy a halandzsázást. Van, aki műköhögéssel álcázza a száj eltakarását. A száj elé tett ujj figyelmeztet, hogy ne beszéljünk. A szemlélő azt érezheti, hogy valami titokban maradt.Az orr megérintése: Amikor hazudunk, megduzzadhat az orrnyálkahártya. Megemelkedik a vérnyomás, ettől megdagadhat az orr. Bár ez szabad szemmel nem látható, a beszélő érzi, és megérinti az orrát. Úgy érzi magát, mint Pinokkió, vagy Gergő a Kincskereső kis ködmönben (akinek a füle nőtt meg képzeletében).

A fülmarkolás: Aki a fülét huzigálja, lehet, hogy igent mond, de nem-et ért alatta, úgy tesz, mintha nem értené az ajánlatot. Gyerekkorunkban szülői szidás elől fogtuk be a fülünket. A fülrángatás szorongást jelez. Más a helyzet Olaszországban, ahol azt jelezheti valaki, hogy meleg.

Nyakvakarás: Ez a kétely, bizalmatlanság jele. A kétkedő legalább ötször nyúl „szép” kezével a nyakához a füle mögött. Szeretnénk megértőek lenni, de valahogy mégsem megy.

Gallérhúzgálás: A hazugságtól felmelegszik testünk, szeretnénk szellőztetni, de nincs lehetőségünk levenni a ruhánkat, először megpróbáljuk nyaknál meglazítani. Ki-begombolhatjuk, vagy a gallért kezdjük tágítani. Ha a pulykaméreg vesz erőt rajtunk, akkor is igyekszünk kezünkkel tágítani gallérunkon.

 
 
Ujj a szájban: A szopás a legmegnyugtatóbb mozdulat. Felnőtt már nem veheti anyja emlőjét a szájába, de még csak nem is szophatja az ujját, ha ideges. Megharaphatja azonban a körmét, ajakát ujjaival birizgálhatja, bekaphatja a tollszár, ceruza végét. Ezt láthattuk szüleinktől is, ilyenkor legjobb a beszélgető partnert megnyugtatni, bizonytalanságát kedvesen feloldani.

A szem dörzsölése: A férfiak általában erősen dörzsölik a szemüket, félre is néznek, ha szokatlan helyzetben hazugsághoz folyamodnak. A nők – némileg az elkenődő festékek miatt – finoman érintik szemük alját. A hallgató tekintetének elkerülése náluk is gyakori.

A hazugság gyakran nemi izgalmat is okoz, de ez már nem tartozik tárgykörünkbe, mert jól nevelt emberek társaságban ezt igyekeznek leginkább elrejteni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4993 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x