Bölcsesség és tudás
Címlap / Psziché / Bölcsesség és tudás

Bölcsesség és tudás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Rimbaud verseit olvassa a tizenéves lányom, és teljes extázisban van tőle. Emlékszem, én is így voltam ezzel tizenéves koromban. Aztán előveszem a saját akkor tájt íródott verseimet, novelláimat, és döbbenten észlelem, hogy a lélek, aki ma is ír belőlem, ugyanaz a lélek volt akkor is, mint most.  

Rimbaud verseit olvassa a tizenéves lányom, és teljes extázisban van tőle. Emlékszem, én is így voltam ezzel tizenéves koromban.


Aztán előveszem a saját akkor tájt íródott verseimet, novelláimat, és döbbenten észlelem, hogy a lélek, aki ma is ír belőlem, ugyanaz a lélek volt akkor is, mint most. Elmúlt néhány évized, változott a külsőm, a hajam, az arcom, az alakom, de valami, ami a lény-egem, alapvetően nem változott.

Sőt, ha jobban belegondolok, még mintha bölcsebb is lettem volna, vagy okosabb, vagy izgalmasabb abban az időben, mint most. Igaz, a megélt tapasztalataim, a fájóak és az örömteliek egyaránt gazdagították a palettát, és most már azt is tudom, hogy mi az én dolgom a világban, és általában már azt is teszem, de azért az a belső lény, aki ír belőlem, valamit már pontosan tudott tizenévesen is.

Rimbaud 16 évesen írta le első verseit, és 19 évesen fejezte be költői pályafutását. Őrület! És már ilyen fiatalon is mindent tudott, és költőfejedelem lett.

El lehet azt képzelni, hogy egy tizen-huszonéves ember mindent tud már a világról és az életről? El, legfeljebb a tudás alkalmazásának módjait nem tudja még tökéletesen, ezt kell kialakítania és csiszolnia egész élete során. Persze, hogy egy ember mit hoz otthonról, vagy a múltjából, mivel született és mit szerzett be, itt, ebben az életében, és még sok egyéb szempont is fontos ahhoz, hogy létrejöjjön az a személyisége, aki ő.

Általánosítani nem szabad sohasem, s ezért ezt én sem engedem meg magamnak. Viszont hiszem, s tudom, mert a tapasztalataim is alátámasztják azt, hogy nem is egy olyan fiatal lány vagy fiú él itt köztünk, akikkel pontosan olyan egyenrangú szellemi, intellektuális vagy akár érzelmi, de testi kapcsolatra is lehet lépni, mint egy érettnek tűnő felnőtt emberrel. Tudatosan írtam így összevissza és lefelé a szinteket, mert a testiség is lehet üres, ha nincs benne az érzelmi érettségnek akkora foka, mint amilyen Márkban benne volt. De az érzelmek is lehetnek nagyon kezdetlegesek, ha nincs bennük az azokat átszellemítő tudatosság és spirituális intelligencia.

Mi azonban valóban úgy voltunk, mintha már évek óta élnénk párkapcsolatban egymással; minden szinten teljesen egyenrangúak tudtunk lenni, és csodálattal és tisztelettel adóztunk egymás olyan tulajdonságainak, amelyekből tanulhattunk; én Márktól, ő meg tőlem.

Ő tőlem az emberekkel való kommunikáció szeretetteljes könnyedségét tanulta, én tőle a távolságtartást, és a határaim meghúzását szükség esetén. Ő tőlem vidám felszabadultságot tanult, én tőle elcsendesedő magunkba húzódást. Ő tőlem láthatta az érzelmek teljes skálájának kifejeződését, a kimondhatatlan fájdalom zokogásától, a düh és a megbántottság csúnya szavas indulatain át, egészen a gyengéd szerelmes szeretet megnyilvánulásáig. Én tőle láthattam a gondoskodó, önmagát és másokat is ellátni képes újfajta férfit, akinek vannak könnyei is, és akivel érzelmekről is lehet őszintén beszélgetni.

Ő tőlem egy szexualitásban kicsit jártasabb nőt kapott, aki bevallottan vele és általa lett egyre jobb nővé minden értelemben, hiszen fiatal, friss és ártatlannak tűnő, néha viszont titkos vágyairól őszintén beszámoló férfi lénye mindent kihozott belőlem, amit csak lehetett, sőt még annál is többet. Nem ismertem magamra, amennyire Márk segítségével lehullottak rólam nem csak a ruháim, hanem a gátlásaim is, s mindezt folyamatosan azért, mert ő kérdezett, mert ő kért, mert ő tanulni akart tőlem és belőlem. Én pedig jó tanító néniként, mindent megetettem tanítványom fejlődése érdekében, miközben magam is hihetetlen magasságokba jutottam önmagamban csak azért, mert volt, aki erre inspirált, aki erre motivált.

Igen, egyenrangú emberi kapcsolat jött létre köztünk, még akkor is, ha 30 évnyi korkülönbség volt ebbéli életünkben közöttünk.

Mindketten azt mondtuk a végén, hogy a következő kapcsolatunkat is ilyennek szeretnénk vagy ennél jobbnak, de alább már nem adná egyikünk sem. Nos, azt hiszem, mi olyan magasra jutottunk együtt, hogy nehéz lesz ezt megismételni vagy még jobb színvonalúvá tenni.
Én mindenestre várok 1-2 évet, amíg feldolgozódik bennem ez az 1 éves csoda. Hogy ő mit tesz, arról viszont nem tudok, és még nem is akarok tudni.
Mira

Lélekemelő fórum
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x