Melegítsd meg a fázó lelkeket!
Címlap / Showbiznisz / Melegítsd meg a fázó lelkeket!

Melegítsd meg a fázó lelkeket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A gyertyát régebben viaszból vagy faggyúból készítették, s míg hajdanán elsősorban a világítás volt a feladata, ma inkább díszítési feladatot lát el, és fontos spirituális eszköz. 

A rómaiak faggyú és viaszgyertyát (pl. méhviasz) használtak, de a gyertyáknak különösen az őskeresztények körében volt fontos feladata. A középkori fejedelmek udvarában is használatos volt, míg az ún. szteraingyertya a 19. század óta ismert.

A gyertya a fényt, a Napot szimbolizálja, melege pedig a szeretetet. A keresztények számára Krisztus jelképe is, melynek kialvása Krisztus halálára emlékeztet.

Sok-sok vallásban kap emellett spirituális szerepet, és kerül fel oltárokra vagy áldozati helyekre. A varázslatok és szertartások szintén kedvelt eszköze.

Egy szép magyar népi hiedelem szerint, a mennyországban mindenkinek van egy gyertyája, ameddig ég, addig tart az ember élete is.

A gyertya a hétköznapokban segít elűzni a felgyülemlett feszültséget, figyelmünket koncentrálja, míg halottak napján segít visszaemlékezni, gyászunkat körülölelni, és ráhangolódni elvesztett szeretteinkre.

A hagyomány szerint  gyertyát azért gyújtottak régen, hogy a szegény fázó lelkek a gyertyafénynél melegedjenek, és a véletlenül kiszabadult lelkeket segítsék visszatalálni a sírba.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x