Több mint ezer darumadarat hajtogattak Sadako emlékére
Címlap / Showbiznisz / Több mint ezer darumadarat hajtogattak Sadako emlékére

Több mint ezer darumadarat hajtogattak Sadako emlékére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Még október közepén hirdetett egy ősi japán legendára építő békeakciót a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A kezdeményezésnek köszönhetően papírmadarak százait küldték be már eddig is az ügy támogatói. 

Az akció még tart, amelynek részeként december 8-án, szombaton 10 és 13 óra között origami-napot rendeznek a Móra Ferenc Múzeumban Szegeden. Az eseményen lehetőség van további origamik hajtogatására, az elkészült darumadarakat pedig felfűzik. A visszajelzésekből arra lehet következtetni, hogy sokan hoznak magukkal papírdarvakat az origami-napra, így szinte bizonyos, hogy több mint ezer darabos lesz már a gyűjtemény, melyből a legszebb példányokat elküldik Sadako Sasaki szobrához. Világszerte a mai napig gyerekek ezrei hajtogatnak darumadarakat és küldik el Sadako szobrához békeüzeneteiket.

Sadako történetét itt olvashatod el>>

A Móra Ferenc Múzeum közművelődési szakemberei biztosak benne, hogy szombatra összegyűlik az ezer daru, vagyis a legenda szerint teljesülhet egy közös kívánság.

A darumadár hajtogatási és gyűjtési akció fővédnöke Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökasszonya, aki gyakorló nagymamaként maga is hajtogatott origamit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x