Virággal gyilkol! - Legenda, vagy igaz?
Címlap / Showbiznisz / Virággal gyilkol! - Legenda, vagy igaz?

Virággal gyilkol! - Legenda, vagy igaz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Közismert az a szóbeszéd, mely szerint a liliomok illata gyilkolni is képes. Az igazság nem ennyire szélsőségges, de az biztos, hogy a liliom illata nem szokványos, és a liliomillat hatása bizony lehet meglepő!  

Érdekes módón Japánban a liliomot mégsem illata és vonzó külseje tett népszerűvé, hanem hagymája, mely napjainkban is ínycsiklandozó táplálék sülve, vagy akár főzve is.

Aki meg kívánja kóstolni ezt a csemegét, kipróbálhatja Budapesten, a japán étteremben is.


Mérges gáz?Megtanultuk az iskolában, hogy a zárvatermő növények beporzásában igen nagy szerepet töltenek be a különböző rovarok, illetve az apró testű trópusi madarak is. A virág viszont nemcsak színeivel hívja fel magára a figyelmet, hanem illatával is. Az illat a virág, vagy az egész növény testében elhelyezkedő illóolaj-cseppekből párolog szét a levegőbe. Lehet, hogy ez ránk, emberekre nézve mérgező?

Zárt helyiségben belélegezve valóban kábító, bódító hatású, ám ez még önmagában ártalmatlan.
Az orvosi irodalom alapján nem tudunk olyan esetről, mely szerint valaki pusztán a liliom illatát belélegezve meghalt volna.
Előfordulhat viszont olyan, hogy bizonyos emberek, akik egyes illatokra túlérzékenyek, a liliom illatát belélegezve rosszul lesznek. Akkor van veszély, ha ez a rosszullét valamilyen komoly betegséggel, esetleg szívrohammal párosul. Ilyenkor viszont nehéz megállapítani, vajon igazából mi okozhatta a halált!

Azért nem kell elkeseredni!

Ha kedvesünktől liliomot kapnánk ajándékba, nem kell azonnal a szemétbe hajítanunk, inkább szellőztessünk gyakrabban, és éjszaka ne hagyjuk a hálószobában, nehogy valami baj történhessen. Biztos ami biztos!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 31227 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x