Akik nemet mondanak a húsra! - Vegetáriánus sztárok
Címlap / Showbiznisz / Akik nemet mondanak a húsra! - Vegetáriánus sztárok

Akik nemet mondanak a húsra! - Vegetáriánus sztárok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Lépten nyomon belebotlik olyanokba az ember, akik fennen hirdetik magukról, hogy nem esznek húst vallási, egészségügyi vagy egyéb okból. Az aluljáróban könyvet osztó krisna tudatú, vagy a dzsiografikon vetített burmai szerzetes. A vega életmód azonban a sztároktól sem áll távol. 

Azt gondolná az ember, hogy akinek mindene megvan, az majd nagy kanállal habzsolja az élvezeteket, minden nap steak-et és homárt rendel, két kanállal tömi az arcába a kaviárt és megeszik mindent, amit csak lát. Ez azonban koránt sincs így. A sztárvilágban is akadnak szép számmal, akik megvetik a húsevést, és mindenkit arra buzdítanak, hogy a kizárólag növényeket tartalmazó étrend sokkal egészségesebb. Ilyen például Laár András, akiről közismert, hogy buddhista, így vallási okokból nem vesz magához húst. A buddhisták egyébként amellett, hogy az élet tisztelete okán – nem akarnak ölni, és ölésben részt venni – vegetáriánusok más szempontok miatt is jobbnak tartják a húsnélküli táplálkozást. Felfogásuk szerint ugyanis a haldokló állat húsában olyan anyagok szaporodnak fel, amik igencsak mérgezőek az ember számára, és elfogyasztásukkal mi is romboljuk szervezetünket, míg a növények nem termelnek ilyesmit, amikor levágják őket. 

Ez némileg elfogadhatóbb indoknak is tűnik egyébként, ugyanis az élet tisztelete – legalábbis szerény véleményem szerint – ki kellene, hogy terjedjen a növényekre is, hiszen azok is élnek… akkor persze nem marad más, mint a prána – egyes buddhisták és egyéb vallásúak próbálkoznak is ezzel – azonban az nem mindenkinek viszi el az étvágyát. Híres operaénekesünk, Pitti Katalin is vegetáriánus, egész életében esküdött a sportos és egészséges életmódra, és e szerint is él, ez segített megőriznie az egészségét. "...Vegetáriánus lettem, mert negyven után már nem mindegy, mit eszik az ember. A testet, a lelket és a szellemet egyaránt táplálni kell, ezt tanítja a buddhizmus..."

A külföldi sztárok között is akadnak olyanok, akik a vegán életmódot választották. A kanadai zenész, Bryan Adams úgy nyilatkozott, hogy fokozatosan jutott el az elhatározásra, hogy nem eszik többé húst. Érezni kezdte, hogy lelassítja és elnehezíti a húsevés, és egyre inkább ódzkodott attól, hogy állatokat egyen. Sorsszerűnek tartja vegetáriánusságát, nyilván a keleti filozófia sem áll távol a sztár gondolkodásmódjától. Az utolsó csepp nála egy nagy adag marhasült elfogyasztása volt, amire menedzsere buzdította, de olyan rosszul érezte magát tőle, hogy pár héten belül még a csirkéről és más húsételekről is leszokott. Később az ortodoxabb vonalhoz csatlakozva sem tojást, sem tejet nem fogyaszt, ami pedig már a „gyilkosság” fogalmán túl mutat, így nyilván egyéb indokok vezérlik a vegán embereket. Választását a Testkontroll című könyv tette egyértelművé, azóta az abban foglalt elvek szerint éli mindennapjait.

HarmoNet tipp: Újabb botrány! Pamela Anderson lekurvázta kolléganőjét! >>

Látható tehát, hogy a hírességek között is vannak jó páran, akik megvannak hús nélkül, és egészségesen élnek. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek így kellene tennie, bízza az ember saját érzéseire a dolgot, az azonban nem árt, ha időnként tart az ember egy hosszabb-rövidebb gyümölcs kúrát, hogy tisztítsa kicsit a szervezetét a méreganyagoktól.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4278 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x