Az arab "testvérháború" elérte a Premier Ligát
Címlap / Showbiznisz / Az arab "testvérháború" elérte a Premier Ligát

Az arab "testvérháború" elérte a Premier Ligát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Melyik a világ legjobb focicsapata? A brazil válogatott, kiáltanak fel ezrek ennek a kérdésnek a hallatán. Ha azonban úgy tennénk fel a kérdést, hogy melyik a világ legjobb klubcsapata, már rögtön nem ilyen egyértelmű lenne a kérdés. 

Pláne, hogy azért a híres selecao is tud néha betlizni, legutóbb például Olaszország nyerte a VB-t, ahhoz persze nagyon fanatikus olasz-drukkernek kellene lenni, hogy a taljánokat tartsa valaki az elsőszámú futballnemzetnek. Drukkerei természetesen minden országnak, minden csapatnak vannak. Sokan szurkolnak például az olasz Serie A-ban játszó egyesületeknek, és jó néhány támogatója van a német és spanyol élvonalban küzdő alakulatoknak is, abban azonban a szakma – és ha félreteszik a szívüket, akkor a drukkerek is – egyetért, hogy jelenleg az angol bajnokság számít a legerősebbnek, itt játszanak a sztárok, és ide áramlik a pénz.

Ki ne hallott volna Roman Abramovicsról, az orosz milliárdosról, aki néhány éve gondolt egyet, és befektetéseit valamint székhelyét áthelyezte Moszkvából Londonba. Mondjuk ebben némileg szerepet játszott az is, hogy odahaza már nem nézték jó szemmel a jelenlétét, de ez a lényegen nem változtat. Ha már odaköltözött, és ugye a focit is szereti, akkor vett is egy csapatot. Nem is akármilyet, hanem a londoni kékeket, a Chelsea-t. A fővárosi klub hosszú ideje az élmezőnybe tartozott, de általában csak a helyezésekért tudott labdába rúgni, a győzelmet mindig elhappolta az orruk elől a Manchester United vagy az Arsenal. Abramovics érkezésnek meg is örültek a londoniak, hiszen hozott magával némi pénzt is, és az első évben 

José Murinho sztáredző 120 millió fontért egy teljes kezdő 11-et vásárolhatott magának – és Abramovicsnak – ami aztán annak rendje és módja szerint nem vitte semmire, győzött az Arsenal. Természetesen hiába a sztárok, azért kell némi idő az összeszokottsághoz is, Murinho legényei a következő évben már elhódították a bajnoki címet, sőt következő évben meg is tudták védeni azt. Azóta – láss csodát – kétszer egymás után a nagy rivális Manchester United mögött második helyen végzett a csapat, de azért ez is sokkal jobb eredmény, mint a Permier League történetében ezelőtt begyűjtött egyetlen harmadik hely. 

Manapság viszont már senki sem beszél Abramovicsról és csapatáról, mindenki az „Új Chelsea-nek" aposztrofált Manchester City-t, a Mersey-partiak kisebb élvonalbeli csapatát emlegeti. Történt ugyanis, hogy talán Abramovics sikerein felbuzdulva, talán más indíttatásból, de a közel-kelet mágnásai is elérkezettnek látták az időt, hogy bevásároljanak maguknak egy angol focicsapatot. A dolog pikantériája az, hogy létezik egy ország az Öböl partján, úgy hívják Egyesült Arab Emirátusok.

Talán már hallott is róla a kedves olvasó. Amiről azonban bizonyosan hallott, az az emirátusok legismertebb városa, Dubai. Itt kezdődik a probléma maga! Az emírségek legnagyobbika és legjelentősebbje ugyanis Abu Dhabi, így természetesen az ott lakó olajmilliárdos sejk családja igencsak nehezményezi, hogy a szomszédos – kisebb területű –  Dubai hírnévben lepipálja őket. Megoldásképpen arra gondoltak, hogy a sport segítségével teszik híresebbé és vonzóbbá fővárosukat. Forma-1-es versenyt már gründoltak maguknak, most pedig beszereztek egyet a patinás angol futballklubok közül. Az Arsenal és a Liverpool nem volt eladó, a MU-t pedig már megszerezték az amerikaiak, így a másik, Manchester keleti – Eastend névre hallgató – kerületében székelő alakulatot választották. A helyiek az új tulajdonos tiszteletére át is keresztelték városrészüket Middle-Eastend-re, (Magyarul Közel-Kelet) és már neki is álltak bevásárolni a csapat legújabb igazolása, a brazil Robinho mezéből.

Ezzel vissza is kanyarodtunk a brazilokhoz, és természetesen a Chelsea is érintett, hiszen az arab tőke által finanszírozott üzletet a City éppen az Abramovics fémjelezte Chelsea orra elől happolta el… egyszerűen többet ígért. Meg is teheti, hiszen az Abu Dhabi uralkodócsalád vagyona mintegy 50 szerese Abramovicsénak, így könnyedén költöttek idén 80 millió fontot játékosvásárlásra, míg az orosz ezúttal megállt 23 milliónál. Úgy látszik kihívó akadt, meglátjuk a Citynek sikerül-e két éven belül bajnokságot nyerni, vagy azért még nem minden a pénz a fociban sem.


Ha nem igyekeznek, egyre nehezebb dolguk lesz, ugyanis a legyőzni óhajtott testvér-emírség, Dubai is bejelentkezett Angliában, nem kisebb nevet óhajtanak megszerezni, mint a Liverpoolt. Ott van még ugye Abramovics Chelsea-ja, és akkor még nem ejtettünk szót az eddigi 16 Premier League bajnokságból 10-et megnyert Manchester Unitedről, és a háromszor diadalmaskodó Arsenalról.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x