Megdöbbentő: A titkos szekta megunva a Da Vinci kód rágalmait...
Címlap / Showbiznisz / Megdöbbentő: A titkos szekta megunva a Da Vinci kód rágalmait feltárja titkait!

Megdöbbentő: A titkos szekta megunva a Da Vinci kód rágalmait feltárja titkait!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-19

A Da Vinci-kód világsikere által szerzett kétes hírnevének kozmetikázására készül az Opus Dei (Isten műve lat.) nevű katolikus szekta. A híres regény filmváltozata után az egyházi szervezet is elkészíti a maga TV adaptációját, hogy azonos feltételekkel vegye fel a harcot neve tisztára mosása érdekében. 

 

Az Opus Dei egyházi szervezet több ízben is tiltakozott már az ellen, hogy Dan Brown híres regényében, a Da Vinci kódban az író egy sötét, titkos célok érdekében tevékenykedő és sötét eszközöket is igénybe vevő árnyékszervezetként jellemezte őket. Természetesen az, hogy valaki valamit visszautasít vagy tiltakozik ellene, csupán olaj a tűzre, és azt a nézetet erősíti az átlagemberben, hogy valami bűzlik a háza táján. Ezt a helyzetet megunva az Opus Dei vezetősége úgy határozott, hogy nagy nyilvánosság elé viszi szektájuk működését, valódi célkitűzéseit és terveiket. Ennek érdekében egy minisorozat elkészítésébe kezdtek, amivel párhuzamosan egy gyerekeknek szóló animációs sorozatot is indítanának, hogy javítsanak megítélésükön, és lemossák magukról azokat az álláspontjuk szerint igaztalan vádakat, amelyek a regényből táplálkoznak. 

A szervezet egyébiránt korábban kerülte a nyilvánosságot és a reflektorfényt, sokakkal Dan Brown bestsellere ismertette meg egyáltalán nevüket, hiszen azelőtt még a létezésükről sem hallottak. Természetesen ezt az állapotot már nem lehetséges visszaállítani, és az ismeretlenség jótékony homályába újból már nem tudnak beburkolózni, így terveik szerint a szervezet tevékenységének pozitív kommunikációjával igyekeznek javítani elismertségükön, amelyen sokat rontott az egyházon belüli, intrikákkal, lepénzeléssel, gyilkosságoktól sem visszariadva hatalmi tényezővé váló szektaként való bemutatásuk, valamint nevükhöz olyan karakterek kapcsolása, mint a tömeggyilkos Silas, az albínó szerzetes. Nehéz dolguk lesz, ugyanis a regényben vannak olyan állítások, amelyek a valóság talajára támaszkodnak. A vatikáni intrikákról és pozíciószerzésekről korábban is pletykáltak, és a szekta kapcsán a vatikáni bankkal összefüggésben felmerült hírek sem alaptalanok. A regényben szereplő önsanyargatás is valós alapokon nyugszik, és ha egy-két dolog igaznak tűnik, az emberek hajlamosak elhinni a többit is. 

A spanyol Jose Maria Escriva de Balaguer alapította szervezet tehát nagy kihívásnak néz elébe, ha újra jó színben szeretne feltűnni a nagyközönség előtt. A Föld több mint 90 országára kiterjedő, körülbelül 90 ezer tagot számláló szekta azonban mindent megtesz, hogy ne a regényben szereplő sötét szervezettel azonosítsák őket. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül nekik.

 
 
[ 5388 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x