Megdöbbentő: Még Shakespeare drámáját is átírják az...
Címlap / Showbiznisz / Megdöbbentő: Még Shakespeare drámáját is átírják az Oscar-díjas színésznő kedvéért!

Megdöbbentő: Még Shakespeare drámáját is átírják az Oscar-díjas színésznő kedvéért!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Grandiózus film készül nem mindennapi szereposztással. Shakespeare Vihar című drámájából készül szenzációs mozifilm olyan szereposztással, ami után a legnagyobb ínyencek is megnyalják mind a tíz, vagy akár húsz ujjukat. A rendező még a főszereplő nemét is megváltoztatta, hogy kedvenc színésznőjével forgathasson. 

Julie Taymor rendezőn a Titus Andronicus hírhedt 1999-es posztmodern változata után újabb Shakespeare adaptációra készül. Hasonlóan előző alkotáshoz, a szereposztás ismét parádés lesz, több Oscar-díjas színész helyet kap a filmben. Sőt, egyikük kedvéért még a főszereplő nemét is megváltoztatta Julie, hogy kedvenc színésznőjével forgathasson. Eláruljuk, Helen Mirrenről van szó. A Vihar című filmben ő lesz Milánó hercege, pontosabban hercegnője, Julie a kedvéért még az eredeti drámát is megváltoztatta, így a főszereplő nem Prospero, hanem Prosprea, Milánó hercegnője. Őt formálja meg Helen Mirren, aki már bebizonyította, hogy fantasztikusan alakít koronás főt.

Tavaly II. Erzsébet szerepéért Oscar-díjjal jutalmazták a csúcsformában lévő, 63 éves színésznőt, aki fiatalokat megszégyenítően energikus, bomba alakja van, és felülmúlhatatlanul tehetséges. A most készülő filmben olyan nagy nevekkel szerepel együtt, mint Geoffrey Rush és Jeremy Irons, mindketten Oscar-díjas színészek, valamint a kétszeres jelölt Djimon Hounsou. Prospera lányát Felicity Jones fogja megformálni, és két fiatal színészt, Russell Brandet és Ben Whishawt is megcsodálhatjuk a filmben. A forgatás novemberben kezdődik, a felvételek a csodálatos Hawaii-szigeteken készülnek. A Titus Andronicushoz hasonlóan merész, karakteres és elemi erővel ható alkotásra számíthatunk. Ilyen szereposztás és rendezés mellett senkit nem érhet csalódás, Shakespeare is bizonyára megbocsátja az apró kis változtatást, hiszen minden idők legnagyobb drámaírójaként és elismert színészként bizonyára ő is nagyra értékeli – odafentről - Helen Mirrent. Vagy nem...

HarmoNet tipp: Helen Mirren nagyi még mindig dögös! Szerinted hány éves? Zavarba jössz? >>

Vagy egy más szemszögből: azért elgondolkodtató, hogy egy modern művészetben, egy rendező-guru a saját ízlése miatt ilyen változtatást eszközöl, ami az érzelmek, mentalitás jellegzetességeinek finom változását is magával kéne, hogy hozza, s meglepő, hogy egy holmi Mirren kisasszonyért - akinek tehetségét persze senki sem vitatja - egy grandiózus drámaíró munkáját is átalakítják. Ha női főszereplő kell, talán egy másik drámát kellett volna megfilmesíteni... - a szerk.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 946 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x