Utolsó szerepében láthatjuk karácsonykor Clint Eastwoodot...
Címlap / Showbiznisz / Utolsó szerepében láthatjuk karácsonykor Clint Eastwoodot

Utolsó szerepében láthatjuk karácsonykor Clint Eastwoodot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

A 78 éves színész óriás nem vállal több szerepet, ezután már csak rendezőként fog dolgozni. Ez évben mutatják be két utolsó filmjét, amelyben még színészként játszik, legalábbis Amerikában. Nálunk csak jövőre látható az Elcserélt Életek és a Gran Torino. 

Utolsó filmjében szerepel Clint Eastwood. A 78 éves színész miután befejezte a Gran Torino forgatását, már nem vállal több szerepet. Élete hátralévő felében már csak rendezőként fog dolgozni. Idén két alkotásban láthatjuk még a „nagy öreget”, legalábbis, ha elutazunk Amerikába, az Elcserélt Életek-et és Gran Torino-t nálunk csak jövőre vetítik. Bár Clint Eastwood eredetileg a színészkedést tartotta fő foglalkozásának, és csak „másodállásnak” tekintette a zeneszerzőséget és a filmrendezést, mégis ez utóbbi hozta meg számára az igazi elismerést.

Rendezőként 4 Oscar-díjat is nyert, valamint egy még egy Oscart életműve elismeréseként, zeneszerzőként pedig Golden Globe-díjra jelölték, a legtöbben mégis, mint színészt ismerik. A vadnyugat kemény fiújaként vált igazán népszerűvé, ő a tökéletes megtestesítője a Névtelen Embernek, de láthattuk a klasszikus háborús filmben, a Kelly Hőseiben is, a film címszereplőjeként. Számtalan filmben szerepelt, vagy volt rendezője és producere, de akadt olyan alkotás is, amelynek egy személyben volt rendezője, producere, zeneszerzője és színésze is.

A Gran Torino-ban egy rasszista férfit formál meg, aki balhés, összeférhetetlen, és gyűlöli az ázsiaiakat. „Igazi rasszista gennyláda leszek” – mondta Clint Eastwood a szerepéről – „Az a jó 70 felett, hogy már bármi ilyesmit elsüthetek, elvégre mit tudnak velem csinálni?" Nem sokkal a Gran Torino előtt mutatják be a másik filmet, az Elcserélt Életek-et, amelyben Clint Eastwood szerepel.

A két filmet két különböző cég forgalmazza, így történt, hogy szinte egyszerre mutatják be mindkét alkotást, egymás ellen versenyeztetve őket az Oscar-díjért folyó küzdelemben. "Nem tudom miért alakult ez így. Részemről teljesen rendben lett volna, ha jövőre jön ki a Gran Torino, de a Warnernál azt mondták, hogy decemberben van szükségük rá. Mondtam, hogy oké, így legalább jövőre nem kell aggódnom egy újabb film promóciós kampánya miatt" – kommentálta Clint Eastwood az esetet. Így legalább jövőre kizárólag legújabb rendezésére, a Nelson Mandela életét feldolgozó Emberi Tényező-re kell figyelnie. A filmet hatalmas várakozás előzi meg, hiszen a zseniális, négyszeres Oscar-díjas rendező a szintén Oscar-díjas színésszel, Morgan Freemannal fog ismét együtt dolgozni, és legutóbbi közös munkájuk, a Millió Dolláros Bébi összesen 4 Oscar-díjat hozott a konyhára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1134 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x