Ezüstérmes Pécs! A mediterrán város megvédte helyezését...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Ezüstérmes Pécs! A mediterrán város megvédte helyezését Kínában!

Ezüstérmes Pécs! A mediterrán város megvédte helyezését Kínában!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Idén is megrendezésre került az Élhető Városok világversenye, ezúttal Kínában. Pécs tavaly már bizonyított, idén pedig megvédte helyezését. A világ számos városa verseng minden évben a kitüntető címért, ami azt jelenti, hogy itt élni jó! 

A LivCom Awards versenyt évente, öt népességkategóriában hirdetik meg. Célja, hogy a világ városaiban bátorítsa a legjobb gyakorlatot, újítást és irányítást a fenntartható közösség és az életminőség javítása érdekében. Idén két magyar város adta be pályázatát, Pécs a 75.000-200.000 fős népességkategóriában Eger pedig a 20.000-75.000 fős népességkategóriában. Mindkét város a döntőbe jutott az idén Kínában, Dongguanban megrendezett versenyen, Pécs egy, Eger két pályázattal. Az ötnapos megmérettetés folyamán nemzetközi zsűri előtt védte meg Pécs a pályázatát, és 280 város közül jutott tovább. Pécs az Egységes település díjáért a történelmi belvárost, a Mecsek természeti, kulturális látnivalóival összekötő útvonalakat, a Jakab-hegy nevezetességeit és természeti környezetét, valamint a Tettyét és a Havihegyet mutatta be. E városrészek a pécsiek kedvelt kirándulóhelyei, a hasznos, egészséges és tartalmas szabadidő elöltésének fejleszteni kívánt célpontjai.


Ezzel a pályázattal Pécs a 7 döntős város közül ezüstérmes lett,
ami igen nagy elismerést jelent. Tavaly Pécs bronzminősítést kapott az ókeresztény emlékhelyek köré szervezett világörökségi zóna létrehozásáról, komplex revitalizációs programjának végrehajtásáról szóló pályázatáért. Hazánk mediterrán városa az idei ezüst minősítéssel a 75.000-200.000 fős kategóriában a világ élvonalába emelkedett, ami azt jelenti, hogy ebben a városban élni jó! A bírálati szempontok között kiemelten szerepel a tájfejlesztés, az örökségápolás, a környezetérzékenység, a helyi közösségek fejlesztése, az egészséges életmód és a jövő tudatos tervezése. A jövőben remélhetőleg még több városunk tud majd pályázni, addig pedig legyünk büszkék Eger és Pécs kitűnő eredményeire!

HarmoNet tipp: Egy kétezer éves arccal szemtől szembe! >> 
 
[ 2059 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x