Spáh Dávid tolószékes reklámfilmet forgat
Címlap / Showbiznisz / Spáh Dávid tolószékes reklámfilmet forgat

Spáh Dávid tolószékes reklámfilmet forgat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A mozgáskorlátozottak hátrányos megkülönböztetése ellen küzd reklámfilmjével Spáh Dávid. Egészen eddig Dávid nem beszélt a témában való érintettségéről a nyilvánosság előtt, a forgatás szünetében azonban elmondta, évekkel ezelőtt ikertestvére egy súlyos baleset következtében közel volt ahhoz, hogy egy életre tolószékbe kerüljön. 

Spáh Dávidot egy egész ország ismeri a Família Kft.-ből, időközben azonban átállt a kamera túloldalára. Az elmúlt években számos magyar filmben dolgozott rendezőasszisztensként, legutóbb például Herendi Gábor Valami Amerika 2-jében, de kisfilmjeivel és reklámfilmjeivel már rendezőként is bemutatkozott.

A Miniszterelnöki Hivatal felkérésére Dávid legújabb reklámfilmjében egy fordított világot mutat be, ahol a tolószékesek vannak többségben és az egészséges emberek érzik magukat megkülönböztetettnek, kirekesztettnek.

„Fordítva című rövidfilmemben már bemutattam egy olyan világot, ahol a mozgáskorlátozottak az úgynevezett normális emberek, akik között egy járó van kisebbségben. Most ezt a szálat viszem tovább. A felelősségérzeten túl személyesen is fontosnak tartom a témát mivel 11 évvel ezelőtt Karcsi gerince eltörött egy súlyos autóbaleset következtében. Akkor nagyon megrendített minket a baleset, ám szerencsére ő teljesen felépült.”

A film – három másik hasonló produkcióval együtt – decemberben forog majd több televíziós csatornán. Ezek szintén a fogyatékosság egy-egy típusát járják körbe: vakság, siketség, értelmi fogyatékosság. A Miniszterelnöki Hivatal decemberben induló kampányának célja a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságának erősítése. A reklámfilmek mindegyike azt igyekszik tudatosítani, hogy a fogyatékkal élők ugyanolyan gondolatokkal és érzésekkel élnek közöttünk, mint bárki, így ugyanolyan jogok és bánásmód illeti meg őket. A filmek mellett a MeH blogoldalt is indít a www.egyenloesely.freeblog.hu oldalon, ahol a témával részletesebben ismerkedhetnek meg a látogatók.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5119 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x