Elhunyt Edna Parker - 115 évet élt!
Címlap / Showbiznisz / Elhunyt Edna Parker - 115 évet élt!

Elhunyt Edna Parker - 115 évet élt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Hivatalosan ő volt a világ legidősebb embere. Edna anyó több mint 115 évet élt, boldogan, egészségben. Pár napja átadta megtisztelő címét egy portugál asszonynak. Edna Parker november 26-án örök békére szenderült. 

A legidősebb ember címe általában nem egyértelmű, hiszen sokaknak nincsenek meg a megfelelő papírjaik ahhoz, hogy állításukat, születésük pontos dátumát bizonyítsák. Így például az az indiai férfi, aki idén augusztusban hunyt el sem szerepel a hivatalos rekorderek közt, pedig saját bevallása szerint halálakor 138 éves volt. Születési bizonyítványa nem lévén nem fogadták el hivatalosnak Habib Miyan életkorát, nyugdíjazásakor kapott igazolása szerint pedig „csak” 129 éves volt, egy másik papír szerint viszont 132. A jelenlegi hivatalos rekord tartó Edna Scott Parker volt, aki 2007 augusztusa óta viselte a világ legöregebb embere címet. 

A koros hölgy 1893 április 20-án született Indiana államban, ahol tanítónőként dolgozott. 1913-ban ment férjhez, két fia, öt unokája, tizennégy dédunokája és tizenhárom ükunokája volt. Férje, Earl Parker 1938-ban szívrohamban halt meg, s az asszony többé nem ment férjhez. Két lánytestvére ugyancsak hosszú életnek örvendhetett, Georgia 99, Opal pedig 88 éves korában halt meg. Edna Parker egészséges, aktív életet élt, soha nem ivott alkoholt, soha nem dohányzott, mértékletesen táplálkozott, világ életében sovány volt. Edna derűs természetével mindenkit elvarázsolt, soha senki nem hallotta őt panaszkodni. Amikor a világ legidősebb embere lett, egyetlen tanáccsal látta el az őt ünneplőket: tanuljanak minél többet. Utolsó éveit egy idősotthonban töltötte, de soha egyetlen pillanatra sem hagyta el magát. 115 évet és 220 napot élt. Halálával a portugáliai Maria de Jesus lett a világ hivatalosan legidősebb embere, aki 1893. szeptember 10-én látta meg a napvilágot. A legtöbb 100 évnél idősebb ember Japánban él, jelenleg az övék a világ leggyorsabban öregedő társadalma.

HarmoNet Fórum tipp >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x