Ismét napirenden Roman Polanski liliomtiprása
Címlap / Showbiznisz / Ismét napirenden Roman Polanski liliomtiprása

Ismét napirenden Roman Polanski liliomtiprása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

30 év után ismét foglalkozik az amerikai bíróság Roman Polanski 1977-es liliomtiprási ügyével. Az Oscar-díjas rendező kérésére újra előveszik az aktákat, aki azt szeretné, hogy ejtsék az ellene felhozott vádat, miszerint megerőszakolt egy 13 éves kislányt. 

A 75 éves, lengyel származású filmrendező 50 évet kapott, amiért 1977-ben megerőszakolt egy 13 éves kislányt az Egyesült Államokban. A lehető legszigorúbb büntetést mérték rá, ám ő megszökött az igazságszolgáltatás elől és Franciaországba menekült. Az Államokban azóta is elfogatóparancsa van érvényben ellen, így 2004-ben sem vehette át Oscar-díját, amit a Zongorista című filmért kapott. Most, 30 évvel a történtek után Roman Polanski ügyvédei azzal a kéréssel fordultak a Los Angeles-i bírósághoz, hogy semmisítsék meg az ügyet. Roman Polanski szerint, aki annak idején elismerte bűnösségét, olyan bírói és eljárási hibák történtek, amik tévútra terelték a jogi eljárást, ezért az igazság érdekében teljes egészében törölni kell az ügyet. Annak idején összesen hat vádpontot hoztak fel Polanski ellen, aki Jack Nicholson lakásán leitatott, majd megerőszakolt és fajtalankodásra kényszerített egy 13 éves kislányt. Vádalku után egyedül a kiskorúval folytatott törvénytelen viszony miatt vonták felelősségre, ám mindenkit megdöbbentett, hogy a vádlott a maximális, 50 év börtönbüntetést kapta. 

Roman Polanski az idén bemutatott Wanted and Desired című dokumentumfilmben sorakoztatja fel bizonyítékait, miszerint az eljárásban az ügyész elfogult volt, és a bíróság valamint a vádhatóság közötti kommunikációban is voltak hibák. A dokumentumfilmben megszólaló Roger Ganson egykori ügyész, aki a Polanski elleni vádat képviselte, azt állította, hogy maga is megszökött volna a rendező helyében. Az ítéletet meghozó bíróval kapcsolatban pedig felmerült, hogy számos eljárási hibát követett el. Polamski védői azt is hangsúlyozzák, hogy az áldozat, Samantha Geimer sohasem kérte Polanski elítélését. A Hawaiin élő háromgyermekes anya idén júniusban megerősítette, hogy Polanskit fel kellene menteni, és szerinte nem veszélyes a társadalomra. A rendező védői súlyos hibának tartották, hogy sem annak idején, sem azóta nem vették figyelembe az áldozat véleményét. 

HarmoNet tipp: Megint bajban van Jacko! Újabb per a legatyásodott sztár ellen >>

Ezzel szemben sokan úgy vélik, hogy a tragikus sorsú rendező perverzitására misem jobb bizonyíték, mint filmjei. Az 1992-ben készült Keserű méz szexuálisan túlfűtött, perverz tematikája miatt sokan vádolták Polanskit, hogy elfojtott, beteges vágyait próbálja kiélni a vásznon. Polanski nem tagadta a vádakat, de annyit hozzátett, hogy a szado-mazo nem izgatja fel. A rendező azt is elárulta, hogy a sokat vitatott pisilős szexjelenetet, amelyről végül csak szó van a filmben, valójában leforgatták, ám az operatőr tiltakozása és ultimátuma miatt – ha benne marad a filmben, akkor ő nem vett volna részt a továbbiakban – végül kivágták a jelenetet.

A rendezőt képviselő új védők kedden nyújtották be hivatalosan a bűnügy megsemmisítési kérelmét a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra. Az első meghallgatást 2009. január 21-én tartják.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x