Bizarr: Megvalósul Patrick Süskind álma? Nemsokára piacon...
Címlap / Showbiznisz / Bizarr: Megvalósul Patrick Süskind álma? Nemsokára piacon a szerelem parfüm!

Bizarr: Megvalósul Patrick Süskind álma? Nemsokára piacon a szerelem parfüm!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-29

Hatalmas erőkkel dolgoznak azon a kutatók, hogy képesek legyenek előállítani mesterséges úton azokat az anyagokat, melyek szerelmet ébresztenek. A biokémikusok boszorkánykonyhájában már régóta vizsgálják a szerelem kémiáját, és most közel kerültek ahhoz, hogy nemsokára sorozatban gyártható legyen "A Parfüm". 

Bizonyára sokan olvasták Patrick Süskind híres regényét, vagy látták a belőle nemrég készült filmet. A Parfüm méltán népszerű regény, és olyan témát feszeget, amely évezredek óta érdekli az emberiséget: lehet-e mesterségesen szerelmet ébreszteni? Az író szerint a válasz igen, és ehhez a legjobb eszköz a megfelelő illat. Természetesen az tetszeni és hódítani vágyó férfiak és nők már a történelem előtti időkben is használtak különböző illatokat, hogy a másik nem – közülük is egy kiválasztott példány – érdeklődését felkeltsék, a kiszemelt „áldozatot” meghódítsák. Az ókori Egyiptomból már szépen csomagolt, „iparilag” előállított illatszerek maradtak ránk, a Római Birodalomban külön parfümgyárak működtek. A csábító és kellemes illatok ellenére a nagy álom, a „szerelmi parfüm” mégis elérhetetlennek látszott.

HarmoNet tipp: Celine Dion az illataival is hódít >>

Azzal régóta tisztában van a modern tudomány, hogy a szerelem illata különböző vegyületek, melyeket a szervezet képes előállítani, ám nem vagyunk képesek ezt szabályozni, sem a megfelelő illatokat szintetikusan elkészíteni. A kutatók mégis egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz, és a biokémikusok bizony már kotyvasztják az első kísérleti, szerelmet gerjesztő, mesterségesen előállított illatokat. Nemrégiben a Nature magazinban jelent meg egy tanulmány, amely részletesen foglalkozik a szerelem biokémiájával, és azzal a lehetőséggel, hogy a kémikusok nemsokára képesek lesznek arra, hogy bárki számára hozzáférhető módon állítsák elő a vágykeltő vegyületet. "Nincsenek már messze az olyan szerek, amelyek hatására szerelmet lehet majd kiváltani vagy azt elmulasztani.” – írja a cikkben a szerző, Larry Young.

HarmoNet tipp: Parfümnagyhatalom és tisztaság - hogyan függ össze? >>

Kísérleti stádiumban van, ám már megvásárolható az a parfüm, amely az első a szerelem illatok közül. Ugyan szerelmet ébreszteni nem tud, ám oxytocin és feromon tartalmának köszönhetően ahhoz hasonló folyamatokat indít el az agyban. A Liquis Trust – Folyékony Bizalom – névre keresztelt készítmény válságban lévő kapcsolatokon segíthet, illetve kezdő lökést adhat egy randinak. Ez hatalmas előrelépés a parfümgyártás történetében, ám a kutatók nem állnak meg itt. A tovább fejlesztett készítmények elvileg valóban képesek lesznek arra, hogy valódi szerelmet ébresszenek, vagy éppen kioltsák azt. Érdekes kérdés, hogy mit eredményez majd, ha az egyik fél az egyik, a másik pedig az ellentétes hatású szert használja majd… Mint minden tudományos találmány, felfedezés, a szerelem parfüm is súlyos etikai kérdéseket vet fel, ám mint tudjuk, pénz beszél, a szerelem pedig vak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1506 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x