Világszenzáció! Egészséges nyolcas ikrek
Címlap / Showbiznisz / Világszenzáció! Egészséges nyolcas ikrek

Világszenzáció! Egészséges nyolcas ikrek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A világon először - legalábbis amiről tudni lehet - 1998-ban születtek nyolcas ikrek, akik közül heten vannak életben, egészségesek és nemsokára együtt ünneplik 10. születésnapjukat. Két évvel később, 2000-ben Olaszországban született egyszerre nyolc apróság, akik közül hat baba maradt életben. A csoda most megismétlődött, ezúttal az Egyesült Államokban. 

A 10 ével ezelőtti texasi nyolcas ikrek után most ismét egy amerikai kismama adott életet ennyi apróságnak egyszerre. A hat kisfiú és a két kislány igencsak meglepte az orvosokat, akik ugyan felkészültek arra, hogy csodaszámba menő esemény tanúi lesznek, ám eredetileg ők is „csak” hét apróságra számítottak, ennyit láttak az ultrahang készülék mutatta képeken. A kismamát, aki személyazonossága titokban tartását kérte, várandósságának 23. hetében utalták kórházba, és az elmúlt két hónap alatt összesen 46 orvos vizsgálta meg. Aki csak tehette, vetett egy pillantást az UH-képekre, hiszen egy orvos praxisában ilyen csoda látványára szinte egyáltalán nincs esély. A 46 orvos egyike sem vette észre, hogy nem hét, hanem nyolc kicsi lapul a mama pocakjában, de ez érthető, hiszen a szűk helyen összezsúfolódott pöttömkéket még a legkorszerűbb eljárással is igen nehéz volt megszámolni. "Nem túl nehéz nem észrevenni egy babát, ha hét gyerekre számítunk" - mondta a CNN-nek Harold Henry, a kórház fő szülésze. A babák, akik 9 héttel korábban születtek mint kellett volna, 800 és 1600 gramm közötti súllyal látták meg a napvilágot, és mindannyian egészségesek. Csupán hárman szorultak orvosi ellátásra, de a biztonság kedvéért – hiszen koraszülöttek – hat hétig még inkubátorban maradnak mind a nyolcan. A kismama teljesen rendben van és nagyon boldog, elmondása szerint mind a nyolc babát maga szeretné szoptatni. A Texasban élő, 1998-ban született ikrek nigériai származású édesanyja, Nkem Chukwu a következőket nyilatkozta az eset kapcsán: „A szülőknek sok mindenre fel kell készülniük, de a lényeg, hogy élvezzék ezt a csodát. Nagy áldás ez. Imádkozom a családért.”


Nyolc éve Olaszországban szintén történt hasonló esemény, ám tragikus módon az ottani babák közül ketten nem élték túl a születést, így közülük csak hatan maradtak életben. Nkem Chukwu szerencsésebb, neki hét gyermeke maradt életben. A mostani nyolcas ikrek mindegyikének esélye van a túlélésre. A nagyszámú gyermek születése mindhárom esetben a termékenység érdekében végzett gyógyszeres terápia eredménye.

HarmoNet tipp: A hollywoodi ikerdömping rejtélye >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x