Vigyázz! Ha túl okos vagy, könnyen lehetsz alkoholista!
Címlap / Showbiznisz / Vigyázz! Ha túl okos vagy, könnyen lehetsz alkoholista!

Vigyázz! Ha túl okos vagy, könnyen lehetsz alkoholista!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Újabb izgalmas kutatásba kezdett egy csoport a glasgow-i egyetemen. Tanulmányukból kiderül, hogy az átlag feletti intelligencia több veszéllyel is járhat, közülük az egyik az alkoholizmus. Meglepő? A cikkből kiderül, hogy nem is annyira. 

A galsgow-i egyetem kutatócsoportja érdekes felmérésbe kezdett. Megvizsgálták nyolcezer olyan ember pályafutását, akik 1970-ben látták meg a napvilágot, és már kisgyermekként kimagasló intelligencia hányadossal rendelkeztek. Az American Journal of Public Health című orvosi folyóiratban közzé tett tanulmány szerint szoros összefüggés mutatható ki a túl magas IQ és a rendszeres italozás között, egészen pontosan minden átlag feletti 15 pont 1,27-szeresével növeli az esélyt az alkoholizmusra. Ennek oka némileg eltérő a két nem között. A férfiak esetében a magas intelligencia általában magas beosztással jár és a túl sok és túl nagy felelősség rak olyan terhet az illető vállára, amit az italozással igyekszik oldani. A hölgyek esetében is a munkahelyi pozíció rejt veszélyt, az okos nők gyakran olyan státuszt kapnak, amit addig csak férfiak tölthettek be, így a társadalom ferde szemmel néz rájuk, amiért eloroztak egy helyet az erősebbik nem képviselőjétől.

A túl eszes lányokra egyébként is nehezebb élet vár, mint zseni kisfiú társaikra. A társadalom mai napig jobban tolerálja, ha egy férfi irányít, ám nehezen vagy sehogyan sem tűri, hogy ezt egy nő tegye, még akkor sem – vagy főleg akkor nem – ha a nő képességei messze jobbak, mint férfi riválisáé. Így a fontos pozíciót betöltő hölgyeket az alkohol problémája is inkább érinti, hiszen nekik a magas beosztású férfiakkal ellentétben nem csak a felelősséggel kell megküzdeniük, hanem a társadalmi nyomással is. Abban mindkét nem egyforma, hogy leggyakrabban az alkoholt választják, mint kompenzációt és menekülési utat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2844 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x