Kínos: Nem ejtik a vádat Roman Polanski ellen!
Címlap / Showbiznisz / Kínos: Nem ejtik a vádat Roman Polanski ellen!

Kínos: Nem ejtik a vádat Roman Polanski ellen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Tavaly adta be kérelmét a kaliforniai bírósághoz Roman Polanski rendező, hogy ejtsék az ellene 30 évvel ezelőtt felhozott vádat, miszerint megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Akkor a bíróság előtt vádalku keretében bűnösnek vallotta magát, és 50 évet kapott. A börtön elől Franciaországba szökött. 

Roman Polanski ügyvédjei szerint a bíróság elfogult volt, és számos eljárási hibát ejtettek az 1978-as liliomtiprási ügy folyamán. A rendező ellen hat vádpontot hoztak fel, ám végül vádalku keretében „csak” liliomtiprásban találták bűnösnek, miután Polanski beismerte annak elkövetését. A rendező egy 13 éves kislányt itatott le majd erőszakolt meg, büntetése 50 év börtön. Roman Polanski Franciaországba menekült az ítélet végrehajtás elől, mai napig ott él, és be nem teheti a lábát az Egyesült Államokba, ahol elfogató parancs van ellene. 30 év elteltével, tavaly kérvényezte az azóta Oscar-díjas rendező, hogy ejtsék a vádakat ellene.

A legfelsőbb bíróság Polanski képviselőinek január 21-én tartott meghallgatása után a következő döntést hozta: nem ejtik a vádat, Roman Polanski bűnös, és nem csak liliomtiprás miatt, hanem azért is, mert megszökött a büntetése elől. A kérvényt elutasították, így Polanski továbbra sem utazhat az Államokba, ahol 2004-ben sem lehetett jelen, hogy átvegye a Zongorista című filmért kapott Oscar-díjat. Érdekesség, hogy az ügy ejtését korábban már az egykori áldozat is kérvényezte, akinek csak további kellemetlenségeket okozott a lezáratlan ügy, ami 30 éve napirenden van. A bíróság az ő beadványát is elutasította. 

HarmoNet tipp: Ismét napirenden Roman Polanski liliomtiprása>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x