Vitiligo: Jacko sanyarú titka
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Vitiligo: Jacko sanyarú titka

Vitiligo: Jacko sanyarú titka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

Jacko nem hiú, hanem pigmenthiányos volt. Feketeként született, fehérként halt meg, ő Michael Jackson. Amiről viszont sokan nem is tudnak, hogy - bőrszínéből adódóan - nem identitászavartól szenvedett, hanem vitiligo-tól, azaz pigmenthiánytól, írja a Brigitte.de. Az ötven évesen elhunyt sztár a műtétek sorozatával pedig csak megpróbálta eltüntetni a betegség látványos jeleit. 

A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, hófehér marad ez a réteg. A sejtek ezeken a területeken nem tudnak festékanyagot, azaz melanint előállítani, amely nemcsak színt ad, hanem véd a leégés ellen is. E fehér foltok bármilyen életkorban jelentkezhetnek, sőt előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. A színhiányos részek ritkán maradnak állandó méretűek, általában lassú növekedésnek indulnak, amely néha mégis évekre, vagy véglegesen megáll, néha váratlanul rohamossá válik, ritka esetben a teljes testfelületen szétterjed és teljes pigmentvesztést okoz.

A vitiligo pontos oka egyelőre ismeretlen. Egyes feltételezések ezt az autoimmunbetegséget az immunrendszer hibás működésével magyarázzák: a rosszul működő rendszer a melanintermelő sejteket támadja meg, és pusztítja el.

Ennek az ártalmatlan betegségnek semmilyen komolyabb egészségügyi következménye nincs, viszont - látványos tünetei miatt - annál nagyobb lelki terhet ró az érintettre. A vitiligo jelenleg nem gyógyítható, kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt. Feltehetőleg manapság az emberek mintegy 2 százaléka érintett vitiligós pigmenthiányban.

Medipress

Itt lehet megtekinteni a Michael Jacksonról készült képeket, amelyeken feltűnnek a bőrbetegségre utaló jelek.


 
 
 
 
[ 1560 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x