Egyre melegebb az idő idehaza - minden értelemben
Címlap / Showbiznisz / Egyre melegebb az idő idehaza - minden értelemben

Egyre melegebb az idő idehaza - minden értelemben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Nyár van, kánikula, ám nem csak az időjárás egyre melegebb, a 40 fok mellé beköszöntött a melegeket támogató kampány újabb hulláma is. A világhálón színészek állnak ki a "másként" érzők mellett, és megvan hazánk első azonos nemű házaspárja is. 

Az angol és a francia változat után magyar színészek is elkészítették saját kisfilmjüket Lily Allen melegeket védő dalához, a Fuck You Very Very Much-hoz. A sláger már az egész világot bejárta, a közismert énekesnő igen szókimondóan osztja ki azokat, akik gyűlölik a melegeket. A dalhoz többen is készítettek már saját kisfilmet, így adva hangot teljes egyetértésüknek. Most magyar színészek is csatlakoztak a melegeket védő mozgalomhoz, így most már ez a változat is megtalálható a világhálón. A kisfilmet  Pelsőczy Réka készítette Mattyasovszky-Zsolnay Bencével együtt, a filmben Fenyő Iván, Vajdai Vilmos, Szabó Győző, Hámori Gabriella, Mácsai Pál, Jordán Adél, Schell Judit, Csuja Imre, Nagy Ervin, Veiszer Ainda, Molnár Piroska, Szacsvay László és Rezes Judit is szerepelt, a készítésben a színésznő fia, Novák Kristóf is részt vett. „Az interneten láttunk egy angol és egy francia változatot, és azt gondoltuk, hogy mi is csináljunk erre egy variációt. A klipben csak heteroszexuális emberek szerepelnek, fontosnak tartottuk, hogy ne a melegeknek kelljen magukat reklámozni.” – mondta Pelsőczy Réka a klip kapcsán.

HarmoNet tipp: Hódítanak a melegek>>

Eközben már az első magyar meleg házaspár is egybekelt, Berki Viktor és Ács Gábor személyében az ötödik kerületi Anyakönyvi Hivatalban. Július elsejétől hazánkban is lehetővé vált, hogy azonos neműek élettársi kapcsolatot kössenek, hivatalossá téve együttélésüket. A két fiú nagyon egyszerű szertartás keretében kelt egybe, csak a tanúk és az anyakönyvvezető jelenlétében, ám a sajtót nem zárták ki az eseményről. Viktor és Gábor úgy gondolja, az embereknek végre el kell fogadniuk, hogy vannak, akik azonos nemű partnerrel érzik jól magukat, és ezt joguk van hivatalosan is felvállalni. A friss házasok a sajtón keresztül üzenik mindenkinek, hogy frigyük nem csoda, hanem természetes, ahogy mindig is az kellett volna, hogy legyen. Ezzel szemben a pár nem támogatja, hogy a meleg párok gyermeket is örökbe fogadhassanak. "Örülnünk kell, hogy megtehettük azt, amit mások már megtehetnek időtlen idők óta. Én is magyar állampolgár vagyok, ennek a dolognak már rég működnie kellett volna, nem kellene ekkora szenzációnak lennie, az a nagy szenzáció, hogy eddig ezt nem lehetett." - mondta a Tabu TV-nek Berki Viktor az első hivatalosan bejegyzett magyarországi meleg pár egyik tagja.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x