Veszélyben az Ország Tortája?
Címlap / Showbiznisz / Veszélyben az Ország Tortája?

Veszélyben az Ország Tortája?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Király Viktor és Serdült Orsi olyan helyre merészkedett, ahová hétköznapi emberek ritkán tehetik be a lábukat: Érden Pataki János cukrászdájának műhelyében segédkeztek az augusztus 20-i hatalmas, 300 szeletes Pándi meggytorta elkészítésében. Ha a cukrászmester nem figyel eléggé, bizony alaposan megfogyatkozott volna a tortába szánt hozzávalók mennyisége: különösen Viktor kedvencére, a belga csokoládéra kellett ügyelni. A háromszáz szeletes tortát a két fiatal és a cukrászok csütörtökön 13.30-kor mutatják be a Kossuth téren, Szent István király udvarában. 

Immár 3 éve hagyományosan augusztus 20-án az Ország Születésnapján mutatja be a  nagyközönségnek  a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programja keretében az Ország Tortáját.  Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élhesse át az államalapítás évfordulóját.

Kóstolás és nevetgélés mellett komoly munka is folyt szerdán az érdi Pataki cukrászdában, ahol az ország születésnapi tortáját készítették a cukrászok. A háromszáz szeletes finomságot szigorú felügyelet mellett Király Viktor és Serdült Orsi segített összeállítani.

- A belga csokoládé a gyengém, ezért a holnapi eseményre látogatók szerencséje, hogy gyorsabban belekerült a tortakrémbe, minthogy megtaláltam volna! – vallotta be a torta elkészülte után a közismert énekes. Azért azt sem ő, sem Orsi nem állta meg, hogy a krém kanalazása közben meg ne kóstolják a remeket.

- Nem is gondoltam volna, hogy a tortasütés ilyen mókás tud lenni – mesélte Magyarország legszebbnek választott lánya, aki azt is bevallotta, hogy otthon még sosem vágott bele a sütésbe.

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án, a Kossuth téren kóstolhatják meg a térre kilátogatók a 2009-es év Ország Tortáját, a Pándi meggytortát. A különleges desszertet a Kossuth téren felállított „Szent István király udvara” történelmi játszóházban a készítők és meghívott hírességek közreműködésével ismerheti meg a nagyközönség. A tortát holnap országszerte több száz cukrászdában is árusítani kezdik.

A Pándi meggytortát árusító cukrászatok listája, valamint az állami ünnepségről bővebb információ a www.augusztus20.freeblog.hu weboldalon található. A szervezéssel kapcsolatos érdekességekről az Twitter és a Facebook internetes közösségi oldalakon is folyamatosan olvasható friss információ.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3428 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x