Fodrászként kezdte pályáját a kopasz színész!
Címlap / Showbiznisz / Fodrászként kezdte pályáját a kopasz színész!

Fodrászként kezdte pályáját a kopasz színész!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Sokféle út vezet a rivaldafénybe, közülük jó néhány kifejezetten kacskaringós. A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legkeresettebb hollywood-i komikusa például ollóval a kezében, fodrászként kezdte karrierjét. Saját, kevéske hajával minden bizonnyal ma is egyedül elboldogul. 

A smaragd románca, a Bádogemberek, a Batman visszatér, és az Ikrek főszereplője nemegyszer állt vagy ült a kamera túloldalán. Filmjei sajátos, szarkasztikus humorukról híresültek el. Ő rendezte többek között a Dobjuk ki anyut a vonatból!; A rózsák háborúja; a Matilda, a kiskorú boszorkány és a Jószomszédi iszony című mozikat, de nem egyszer vállalt produceri szerepkört is. Ilyen minőségében jelölték Oscar-díjra 2001-ben (Erin Brockovich – Zűrös természet).

DeVito időnként feltűnt egy-egy sorozatban is (Starsky és Hutch, Taxi, Ed, Karen Sisco, Jóbarátok stb.), a Felhőtlen Philadelphiának ő az egyik főszereplője. Legújabb filmjét, a When in Rome című vígjátékot jövőre forgatja olyan partnerekkel, mint az Oscar-díjas Angelica Huston, Kristen Bell, Josh Duhamel vagy Don Johnson.

Danny DeVito pályafutása érdekesen alakult: miután egy magániskolában leérettségizett, a nővére szépségszalonjában dolgozott képesített fodrászként. Tizenkilenc évesen beiratkozott a New York-i Akadémia drámatagozatára, és végleg eldöntötte, hogy a színi pályát választja.

Akkor ismerkedett meg Michael Douglasszel, akivel később több produkcióban dolgozott együtt (A smaragd románca, A Nílus gyöngye stb.). A színész magánéletéről ritkán cikkeznek a lapok, mert nem tartozik a botrányhősök közé. 1982-ben vette feleségül Rhea Perlman színésznőt, akivel azóta is boldog házasságban él. Két lánya, Lucy (26) és Grace (24), valamint egy fia – Jake (22) – született.

Forrás: Poén!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2638 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x