Mennyit ér a Király hajfürtje?
Címlap / Showbiznisz / Mennyit ér a Király hajfürtje?

Mennyit ér a Király hajfürtje?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Árverezésre került Elvis Presley hajfürtje, amelyről kiderült, hogy a legkelendőbb ereklye a Király hagyatékából. Számos más tárgy mellett ez a kuriózum is kalapács alá került, és elképesztő összeget kínálnak érte! Elvis egyetlen fürtje is 2 milliót ér! 

Lehet, hogy a Király meghalt, de ez nem jelenti azt, hogy már ne lehetne beletúrni a hajába. Elvis Presley haja, vagy legalábbis annak egy fürtje, melytől 1958-ban szabadította meg borbélya, árverésre kerül Chicagoban. A tincs egy több mint 200 darabból álló gyűjtemény egy darabja, melyek Presley-é voltak, vagy összefüggésbe hozhatóak vele. Találhatók köztük ruhadarabok; sálak, melyeket a sikítozó tömeg közé dobott, és amelyeket - a sárga izzadtságcsíkokból ítélve - sosem mostak ki; továbbá karácsonyi üdvözlőlapok.

A tárgyak a néhai Gary Pepper, a Presley rajongói klub elnöke és egy barátjának tulajdonát képezték. Pepper 1980-ban hunyt el, három évvel a legendás zenész után. Gyűjteményét az ápolónőjére hagyta, aki árverésre bocsátotta a tárgyakat, mondta el Mary Williams, annak az aukciós háznak munkatársa, amely árverésre bocsátja az ereklyéket.

A haj iránt érdeklődtek a legtöbben. A gyűjteményben szereplő legtöbb tárgyhoz hasonlóan ezt is ajándékba kapta Pepper. Egy-két tincset elküldött néhány hálás Elvis-rajongónak, de még maradt belőle bőven. Pepper a sírba vitte magával a haj származásának titkát, de úgy tűnik, akkor szabadult meg tőle a Király, mikor bevonult a seregbe.

Williams elismerte, hogy nem végeztek DNS-tesztet a szálakon. Elvitték azonban egy eredetiségvizsgálóhoz, aki összehasonlította azt a Presley-től származó saját mintájával, és azt mondta, hogy a relikvia valódi.

"Nagyon körültekintően kell eljárni az eredetiségvizsgálat során." - mondta az árverés kapcsán John Reznikoff, egy connecticuti gyűjtő, aki többek közt bélyegekkel és dokumentumokkal is foglalkozik. Reznikoff olyan híres fejekről származó hajtakaróból is őriz mintákat, mint pl. George Washington, Abraham Lincoln, Napoleon, Albert Einstein, Marilyn Monroe, vagy Michael Jackson. Williams elmondta, becslések szerint Elvis fürtjei 8 000-12 000 (kb. kétmillió forint) dollárt érnek.

Forrás: Medipress

Nézz be ide is értékes és hasznos holmik után>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1440 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x