Polanski első meghallgatása decemberben lesz
Címlap / Showbiznisz / Polanski első meghallgatása decemberben lesz

Polanski első meghallgatása decemberben lesz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Roman Polanski kérelmét, miszerint ejtsék ellene az erőszak és liliomtiprás vádját a kaliforniai bíróság elutasította. A svájci börtönben fogva tartott Oscar-díjas rendezőt 32 évvel tettének elkövetése után vonja felelősségre a bíróság. 

A kaliforniai fellebbviteli bíróság december 10-ére tűzte ki Roman Polanski ügyvédeinek meghallgatását. Az Oscar-díjas rendező képviselői szeretnék elérni, hogy a bíróság ejtse a szexuális bűncselekmények vádját védencük ellen. Ugyan ezt szeretné az egykori sértett, Samantha Geimer is, akit Polanski letartóztatása óta folyamatosan zaklat a sajtó, és az állandó telefonhívások, valamint lesifotósok hada miatt egészsége és munkája is veszélybe került.

Az ügyvédek az év elején már egyszer benyújtották keresetüket, amelyben arra hivatkozva kérték a felmentést, hogy szerintük 1978-ban az ügyészek és a bíró összejátszottak. Májusban az első fokon eljáró bíró elutasította a kérvényt, mondván: Polanski távollétében nem hoz ítéletet. Peter Espinoza azonban nem zárta ki, hogy ha a rendező visszatér Los Angeles-be, akkor érdemben határoz a keresetről.

Polanski kitartóan harcol kiadatása ellen, és nem hajlandó önszántából visszamenni az Államokba, pedig sokak szerint ez lenne a legegyszerűbb, és számára is a legjobb megoldás, hiszen legrosszabb esetben is két év börtönt kapna, de még az is lehet, hogy elévülés miatt ejtenék ügyét. Így azonban akár súlyosbító körülmény lehet, hogy megszökött az igazságszolgáltatás elől, és nem számíthat a bíróság jóindulatára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x