Kövér vagy éppen sovány? Számolj BMI-t!
Címlap / Showbiznisz / Kövér vagy éppen sovány? Számolj BMI-t!

Kövér vagy éppen sovány? Számolj BMI-t!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Mi is a BMI? A BMI egy angol kifejezés - Body Mass Index - rövidítése. Jelentése: Testtömeg -index. A BMI egy olyan szám, mely a test elhízottsági fokát jelöli. A testsúly, noha jelzi ugyan, hogy egy ember mennyire sovány vagy kövér, de nem veszi figyelembe a testmagasságot. A Testtömeg-index - BMI - ezzel szemben a testsúlyt a testmagassághoz viszonyítja és ez alapján pontosabban, korrekten értékelhető az elhízás mértéke. 

 

Rendezvénynaptár
Mi is a BMI? A BMI egy angol kifejezés - Body Mass Index - rövidítése. Jelentése: Testtömeg -index.A BMI egy olyan szám, mely a test elhízottsági fokát jelöli. A testsúly, noha jelzi ugyan, hogy egy ember mennyire sovány vagy kövér, de nem veszi figyelembe a testmagasságot. A Testtömeg-index - BMI - ezzel szemben a testsúlyt a testmagassághoz viszonyítja és ez alapján pontosabban, korrekten értékelhető az elhízás mértéke (Normál értéke: 20-25 között; sovány testalkat - 20 alatt; elhízás - 25 fölött; nagyfokú elhízás 30 fölött).

BMI jelentősége
Ma már közismert tény, hogy nagyon sovány hölgyek nehezebben esnek teherbe, mint egy normál testalkatú hölgy. Ezért a szakorvosok kifejezetten ellenjavallják, hogy tervezett terhesség vagy meddőségi kezelés előtt fogyókúrázzon a beteg.

A magas BMI érték az elhízást jelzi. Elhízás esetén szintén zavart szenved a fogamzó képesség, ezért gyakran a testsúly normalizálása is hozzájárul egy meddőségi kezelés eredményességéhez. A BMI segítségével megítélhető az is, hogy egy PCO szindrómás beteg esetében fennáll-e súlyfölösleg?

Hogyan számoljuk ki a BMI-t?
Ha elosztjuk a testsúlyt (kg-ban kifejezett) értékét a testmagasság (méterben kifejezett) értékének négyezetével, megkapjuk a BMI -t.
BMI = Kg / m2.
Példa: Ha valaki például 65 kg, és a testmagassága 1,70m. BMI = 65 : 1,72 = 65 : 2,89 = 22,49 - Normális érték.

Egyszerűbben: Mérje meg testsúlyát és magasságát és olvassa ki BMI-jét az alábbi táblázatból!

Forrás: OVI Klub
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4468 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x