A botránykeltő videojáték 310 millió dolláros bevétellel...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / A botránykeltő videojáték 310 millió dolláros bevétellel nyitott

A botránykeltő videojáték 310 millió dolláros bevétellel nyitott

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

A szórakoztatóipar minden korábbi rekordját megdöntve már forgalomba kerülése első napján 310 millió dolláros bevételt hozott a Call of Duty: Modern Warfare 2 (MW2) című videojáték - és ezek csak az amerikai és brit eladásokból származó bevételek. 


Rendezvénynaptár
Az erőszakossága miatt nagy botrányt okozó játék az első nap 4,7 millió példányban kelt el és ezzel a szórakoztatóipar legerősebb startját produkálva A sötét lovag című Batman-folytatás 158,4 milliós nyitó rekordbevételét adta át a múltnak.

"A Call of Duty franchise kulturális jelkép lett, és ez jól mutatja a videojáték mint szórakoztató médium erejét " - mondta a játékot gyártó Activision cég igazgatója. Az MW2 a hatodik fejezete a franchise-nak, az első verziót még 2003-ban adták ki, azóta elkötelezett rajongói vannak a játéknak.


Az Activision reményei szerint a 60 dollárért árult videojáték a cég minden korábbi sikerét felülmúlja majd. "Ha csak egy játékot akarnak venni erre a karácsonyra, akkor ez az, amivel meg kell küzdeniük" - mondta a Digital Trends nevű internetes oldal egyik szakértője.

A játék azonban erőszakossága és grafikája miatt nagy vihart kavart, brit politikusok egyenesen betiltását követelték. Épp ezért besorolása szerint csak a 17 évesnél idősebbek használhatják.

A játék főszereplője egy különleges katonai egység tagja, amely egy orosz ultranacionalista terroristacsoportra vadászik. A küldetések többek között Oroszországba, Afganisztánba, Kazahsztánba és Brazíliába is elkalauzolják a játékosokat, akiknek az egyik pályán civileket kell mészárolnunk egy repülőtéren.


A belsőnézetes akciójáték elemzők szerint a médiatermékek történelmének legnagyobb bevételt kasszírozó portékája lehet: 11-15 milliót adhatnak el belőle az év végéig. Az MW2 elődjéből 12 millió fogyott.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 


 
 
[ 2331 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x