Jacko híres kesztyűjét 350 ezer dollárért árverezték el...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Jacko híres kesztyűjét 350 ezer dollárért árverezték el

Jacko híres kesztyűjét 350 ezer dollárért árverezték el

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

Háromszázötvenezer dollárért (63 millió forint) kelt el egy New York-i árverésen Michael Jackson híres fehér kesztyűje, amelyet a popsztár egy 1983-as tévés fellépésen viselt. Jackson egy fekete zakójáért 225 ezer dollárt (40,6 millió forint) fizetett egy rajongója. 

A Jackson-emlékek voltak a Hard Rock Café szombati árverésének legnevesebb tárgyai, amelyekért a rajongók jóval a várakozásokon felül nyúltak a zsebükbe. A Julien’a aukciósház legkevesebb 50 ezer dollárt remélt a híres kesztyűért, amelyet végül egy kínai üzletember vett meg.

A kesztyűt a kínai fennhatóság alatt álló Makaó (Macau) egyik szállodájában állítják ki, mivel a szálloda nevében Hoffman Ma vezérigazgató-helyettes licitált a kesztyűre. Az ötcsillagos hotel a jövő év elején galériát nyit, hogy kiállítsák a kesztyűt és másik kilenc Jackson-relikviát - közölte a Ponte 16 nevű játékkaszinót is működtető szálloda szóvivője.


Fiatal csillagként Jackson a 26 évvel ezelőtti Motown televíziós gálán lepte meg a közönséget a híres Moonwalkkal, a lépéseket a Billie Jean című slágerhez mutatta be, a kesztyűt a bal kezén viselte. "Ez a Michael Jackson emléktárgyak Szent Grálja" - mondta Darren Julien, az aukciós ház vezetője.

A híres kesztyű 1983 óta Walter "Clyde" Orange birtokában volt, Michael Jackson a közös Motown-fellépés után ajándékozta a kiegészítőt a Commodores alapító tagjának. Orange annak a reményének adott hangot, hogy az árverést követően a darabot kiállítják. "A világnak látnia kell" - mondta a zenész, aki szerint a Billie Jean volt az a dal, amely világsztárrá avatta a június 25-én, 50 éves korában elhunyt Jacksont.

A New York-i Hard Rock Café "A zene ikonjai" elnevezésű árverésén több száz tárgy került kalapács alá, köztük 80 olyan, amely valamilyen módon Michael Jacksonhoz kötődik.
(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 


 
 
[ 5475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x