Már áll a fenyőfa a Kossuth téren
Címlap / Showbiznisz / Már áll a fenyőfa a Kossuth téren

Már áll a fenyőfa a Kossuth téren

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Már áll a budapesti Kossuth téren az ország karácsonyfája, amely Felsőcsatárról érkezett a fővárosba szerda hajnalban. 

A 19 méter magas erdei lucfenyő 40-45 esztendős és 3 tonnát nyom - mondta el Kratochvill Attila, Felsőcsatár polgármestere szerdán az MTI-nek.

A fenyőt egy tűzoltósági jármű tartotta, míg munkások ékeket vertek a földbe, hogy rögzíthessék a fát. 


A 470 fős, részben horvát nemzetiségű település az ország nyugati határán, Vas megyében fekszik. A fenyőfát a Vas-hegyen vágták ki kedd délelőtt, 100 méterre a Vasfüggöny Múzeumtól. 

A fa a Magyar Honvédség különleges katonai szállítójárművén, a 24 méteres Kakadun érkezett a fővárosba. A járművet  főleg repülőgéptörzsek és helikopterek szállítására használják.

A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása szerint már a fa érkezéskor is mutatkozott érdeklődés, a másfél-két órán át tartó befaragást többen figyelemmel kísérték. Szerdán a több mint egy kilométer hosszú girlandot és égősort tekerik rá az illatos, zöldellő fenyőre, csütörtökön pedig 1500 gömbbel díszítik fel.

A Meseváros és Mikulásház szombaton 10 órakor nyitja meg kapuit a hatalmas karácsonyfa alatt. Vasárnap 16 órától a magyar Mikulás és lappföldi "kollégája", Joulupukki várja az érdeklődőket, végül a felsőcsatári gyerekek felkapcsolják a karácsonyfa fényeit.

A karácsonyfa december 27-ig lesz az Országház előtti tér látványossága.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x