George Clooney és Morgan Freeman az év legjobb színészei
Címlap / Showbiznisz / George Clooney és Morgan Freeman az év legjobb színészei

George Clooney és Morgan Freeman az év legjobb színészei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

George Clooneyt és Morgan Freemant választotta az idei év legjobb színészeinek az Amerikai Filmkritikusok Szövetsége (National Board of Review). 

George Clooney az Egek ura című komédia sokat repülő üzletemberének szerepével, Morgan Freeman pedig az Invictus című drámában Nelson Mandela megformálásával érdemelte ki a megtisztelő címet.

Az Egek ura több díjat is bezsebelhet idén. A legjobb film és a legjobb forgatókönyv-adaptáció kategóriában is elhódította a legfőbb trófeát, a legjobb női mellékszereplőnek járó kitüntetést pedig Anna Kendricknek ítélték oda a George Clooney partnereként nyújtott alakításáért.


A legjobb filmrendező díjában Clint Eastwood részesült az Invictusért.

Az idei évad első filmes díjait gálaműsor keretében január 12-én adják át New Yorkban.

A kitüntetéseket filmtörténészek, filmszakértők és egyetemisták ítélik oda az általuk legjobbnak tartottaknak. Minden évben az NBR-nyertesek ismertetésével veszi kezdetét a díjátadók szezonja, amelynek záróeseménye Oscar-díj átadása Los Angelesben márciusban.

Az Amerikai Filmkritikusok Szövetsége által az elmúlt két évben legjobbnak ítélt filmek - a Nem vénnek való vidék és a Gettó milliomos című alkotások - a legjobb film kategóriájában Oscar-díjat is nyertek. Ennek alapján az Egek ura is nagy eséllyel indul a filmipar legnevesebb kitüntetéséért.





(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2247 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x