Antal Nimród új akciófilmjét méltatták amerikai lapok
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Antal Nimród új akciófilmjét méltatták amerikai lapok

Antal Nimród új akciófilmjét méltatták amerikai lapok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A magyar származású Antal Nimród új, Armored című, híres sztárokat felvonultató akciófilmjét méltatta a hét végén a The New York Times és a Los Angeles Times. 

 

Rendezvénynaptár
Az amerikai közönség péntek óta láthatja a filmet, amelyet a magyar mozikban január végétől vetítenek majd Szállítmány címmel. A főbb szerepeiket Jean Reno, Matt Dillon és Laurence Fishburne alakítja.

A The New York Times kritikusa szerint Antal Nimród filmje lélekkel teli akciófilm. Mint fogalmazott, a rendező első filmjében, a budapesti metróhálózatban játszódó Kontrollban már megmutatta, hogy szívesen dolgozik emberekkel és járművekkel. Az Armored bizonyos értelemben távol áll a műfajba tartozó filmektől, nem vérrel és hullákkal teli üres történet. Ennek az akciófilmnek, amelyben a szokásosnál kevesebb a hulla, lelke van: a néző valóban érzi a kapzsiságot és a brutalitást, s az emberölésnek súlya van.


A thriller egyszerű biztonsági emberekről szól, akik úgy döntenek, hogy kirabolják saját cégük 42 millió dollárt szállító járművét. Számításukba azonban hiba csúszik. A The New York Times kritikusa szerint a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomát szerzett rendezőt régimódi, gyakorlatias stílus jellemzi. Az Armored egyszerű, brutális és néha ügyetlen, de egyáltalán nem buta B-kategóriás film, "egyáltalán nem rossz".

A Los Angeles Times jól sikerült akciófilmnek minősítette a művet, amelynek sikerét a szereplőgárda és a rendező képi világa alapozza meg. Az újság megállapította, hogy Antal Nimród jogosan kapott elismerést a 2005-ös Kontroll ötletes fényképezéséért, fegyelmezett megközelítése ebben az esetben is eredményes. Az akciófilm nem fog díjakat nyerni, de megnyugtató bizonyíték: a B-kategóriás filmek, a kisebb költségvetésű, nem művészfilmek kategóriájában még lehet jó filmet csinálni a digitális látványvilágú mozik korszakában - írta.


A Los Angelesben született Antal Nimród a 2004-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb ifjú tehetség díját nyerte el Kontroll című filmjével, a magyar filmszemlén is kitüntették. Két éve mutatták be az Elhagyott szoba című horrorfilmjét, amelyet már Kaliforniában forgatott.

Ő rendezi az ötödik Ragadozó-filmet Predators (Ragadozók) címmel; a horrorsorozat első része, a Predator 1987-ben készült Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben.(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
 
 
[ 1714 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x