Az Avatart lopták?
Címlap / Showbiznisz / Az Avatart lopták?

Az Avatart lopták?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Miközben a nézők világszerte letették a voksukat James Cameron Avatar című filmje mellett azzal, hogy tódulnak a mozikba, az elismerő nyilatkozatok mellett negatív vélemények, Oroszországban például plágiumvád is megfogalmazódott a sci-fivel kapcsolatban. 

Evo Morales bolíviai elnök - aki életében harmadszor volt moziban, és 15 éves lányával, Eva Lizzel nézte meg a filmet - melegen üdvözölte a produkciót, és kijelentette, hogy érzelmileg azonosulni tudott az Avatar témájával. Az ország első indián származású elnöke szerint a film az anyaföldet védelmezi és szembefordul a kapitalizmussal.

A Pétervár és a Leningrádi Terület Kommunistái elnevezésű szentpétervári szervezet, amely már több alkalommal hallatta hangját a hollywoodi szuperprodukciókkal kapcsolatban - legutóbb Steven Spielberg Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kalandfilmjét ítélte el - kedden ismét nemtetszésének adott hangot honlapján.


A szervezet szerint Cameron új filmjéhez szovjet tudományos fantasztikus ötleteket plagizált. "Az Avatar című film alapvetően lopás, a szocialista szellemi tulajdon, könyvek és filmek kisajátítása" - írták, egyenesen azt követelve, hogy "nemzetközi elfogatóparancsot adjanak ki" az amerikai rendező ellen.

A szentpétervári kommunisták szerint Cameron a híres szovjet science fiction-író, Borisz Sztrugackij Beszpakojsztvo (Nyugtalanság) című regényéből lopta a film ötletét és figuráit.

Sztrugackij könyve egy biológusról szól, aki a Pandora bolygóra vetődve a bennszülöttek között telepedik le. A Sztalker című Tarkovszkij-film forgatókönyvét és az azt ihlető kisregényt is jegyző szerző a dpa jelentése szerint közölte, hogy pereskedni biztosan nem akar Cameronnal.


A világsiker ellenére a Vatikán "felületesnek" és "hiteles érzelmekben szűkölködőnek" nevezte a pénteken Olaszországban debütáló Avatart.

James Cameron 3D-s szuperprodukcióját a Vatikán lapja, a L’Osservatore Romano és az egyházi állam rádiója is fagyosan fogadta. Mint a kritikából kiderült, a remek látványeffektusok ellenére túl egyszerűnek találták a sztorit, és felületesnek a környezetvédő üzenetet.

A vatikáni rádió leszögezte, hogy szó sincs remekbe készült sci-firől, ugyanakkor "ártalmatlan" szórakozásnak minősítette a produkciót.

Az Avatar olaszországi díszbemutatóját Rómában tartották a hét végén, egy kőhajításnyira a Szent Péter-bazilikától. Az olasz mozik pénteken kezdik vetíteni a világszerte már több mint 1,34 milliárd dolláros jegybevételt elért filmet.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5180 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x