Újabb víz alatti szoborpark
Címlap / Showbiznisz / Újabb víz alatti szoborpark

Újabb víz alatti szoborpark

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

Jason Taylor igazán termékeny művész, már második szoborparkját nyitja meg a közönség előtt. Tömegek azonban nem várhatók az állandó kiállításra: megtekintéséhez búvárruhát kell ölteni. 

A grenadai művész a szobrászat mellett a búvárkodáshoz is ért: 16 éves gyakorlattal oktatóként tevékenykedik. Az excentrikus szobrász azzal is kalkulál, hogy idővel a korall belenő a szobrokba, van olyan szoborcsoport, amelynek megjelenését az élő tenger már magához igazította.


Az elveszett álmok gyűjtője (El Coleccionista de los Sueños Perdidos)

Első szoborparkját - mint arról annak idején beszámoltunk - Grenada partjainál, hétméteres mélységben nyitotta meg. Most a híres mexikói üdülőközpont, Cancun közelében állított fel szobrokat a víz alatt, nyolc méterrel a tenger felszíne alatt.


A remény kertésznője (La Jardinera de al Esperanza)

Itt 400 kiállítási tárgy látható, ezzel ez a világ legnagyobb víz alatti múzeuma.

A művész hangsúlyozza, hogy a víz alatt más benyomást keltenek a szobrok, így például 25 százalékkal nagyobbnak és közelebbinek látszanak. A színek is elváltoznak, a fény pedig a víz áramlása, mozgása miatt táncol. Jason Taylor különösen azt tekinti fontosnak, hogy a vízben körbe lehet úszni a szobrokat és így olyan szögekből is megtekinthetők, amelyekből a szárazon lehetetlen lenne.


Lángoló férfi (Hombre en Llamas)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x