A Harry Potter-filmek sztárjai keresnek a legjobban
Címlap / Showbiznisz / A Harry Potter-filmek sztárjai keresnek a legjobban

A Harry Potter-filmek sztárjai keresnek a legjobban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-20

Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja keresett a legtöbbet tavaly a hollywoodi színésznők közül, a színészek bevételi toplistáját pedig a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe vezeti - derült ki a Vanity Fair magazin összeállításából. 

A vanityfair.com a rendezők, producerek és színészek különböző forrásból származó 2009-es jövedelmeit vette figyelembe a pénzügyi rangsor kialakításánál.

A Hollywood negyven legjobban kereső filmesét feltüntető lista szerint a 19 esztendős Watson alaposan lefőzte Cameron Diazt, Angelina Jolie-t vagy Sarah Jessica Parkert. A 14. helyet elfoglaló Watson összesen 30 millió dollárt kapott a Harry Potter utolsó kötetéből forgatott két részes produkcióért. Az egyetemre járó színésznő ezen kívül tekintélyes summát zsebelhetett be reklámszerződéseiből is.


A Harry Pottert alakító húszéves Daniel Radcliffe kicsit többet hozott össze: teljes bevétele 41 millió dollárra rúgott, s a negyvenes listán a hatodik helyet megszerezve ő lett a legjobban kereső színész. Az adatok szerint 20-20 millió dollár ütötte markát a Harry Potter és a halál ereklyéi két részéért, valamint egymilliót kapott a korábbi Potter-epizódok jogdíjaiból.

Jellemző adat, hogy Hollywood legnagyobb pénzcsinálói a rendezők: a lista első öt helyét sorrendben Michael Bay (125 millió dollár), Steven Spielberg (85 millió dollár), Roland Emmerich (70 millió dollár), James Cameron (50 millió dollár) és Todd Phillips (44 millió dollár) foglalja el. Cameronnál az Avatarból származó jövedelmet csak december 31-ig vették figyelembe, így idén a jegyeladások és a DVD-megjelenés miatt akár a lista csúcsára is repülhet a rendező.

A színésznők között Watsont - jócskán lemaradva - Sarah Jessica Parker és Katherine Heigl követi a 24-25. helyen 24 millió dolláros jövedelemmel. Angelina Jolie csak a 32. helyet csípte el 21 milliójával, szorosan mögötte áll 20-20 millióval Jennifer Aniston és Sandra Bullock. A színésznők közül Kristen Stewart jutott be utolsónak a negyvenek közé a tiniknek szóló vámpírfilmekkel szerzett 16 millió dolláros bevétellel.

A legjobban kereső negyven hollywoodi felét a színészek tették ki. A Potter-sztárok közül Rupert Grint is feljutott a listára: 30 millió dolláros bevétele a 15. helyre volt elég.

A tízes toplistára Radcliffe mögött Ben Stiller (40 millió dollár) és Tom Hanks (36 millió dollár) küzdötte fel magát. Johnny Depp 25 millió dollárral a 21., Robert de Niro 24,5 millióval a 23., George Clooney és Mat Damon pedig 22-22 millió dollárral fej-fej mellett a 29-30. helyezést kapta. Brad Pitt 13,5 milliós bevétellel zárta a Vanity Fair negyvenes listáját.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x